мај 26, 2024
Valjevo

Policija došla da hapsi Đokovića, ministar ima 4 sata za odluku!

Podelite post:

Novak Đoković je opet uhapšen i vlasti Australije nameravaju da ga deportuju…Federalni Sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i naložio njegovo puštanje na slobodu, međutim Vlada Australije namerava da ga deportuje…

09.56 – Navijači sa strepnjom čekaju odluku ministra.

 

09.54 – Kako javljaju dobro obavešteni izvori iz Australije veliki broj policije je na licu mesta zbog velikog interesovanja javnosti.

09.40 – Beli kombiji nalaze se ispred Novakovog hotela, ministar ima četiri sata da donese odluku!

Ministar za migraciju Aleks Houk ima rok od četiri sata da donese odluku o Novakovoj deportaciji.

09.38 – Policija je ispred kancelarije advokata u kojem se nalazi Novak Đoković

09.14 – Đorđe Đoković: Novak je sada sa advokatima

09.27 – Otac najboljeg srpskog tenisera, Srđan Đoković obratiće se javnosti u podne

09.18 – Novak u pratnji advokata napustio sud

Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i naložio njegovo puštanje na slobodu.

Međutim, on i dalje nema mira – bar prema rečima politikologa Nine Marković koja ima pouzdane informacije da je Novak Đoković u ovim momentima priveden i čeka ga deportacija!

„Besane noći za celu familiju. Prolazimo kroz jako teške momente, Novak je pokazao koliko je istrajan i koliko veruje u svoje ideale i da je veliki čovek i izborio se ne samo za sebe već za ceo svet. S druge strane imamo sistem u Australiji koji je doneo odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da očigledno ministar unutrašnjih poslova iznad suda“, rekao je Đorđe Đoković za TV Prva.

„Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažovani na svim društvenim mrežama i poslednja je informacija da hoće da ga zatvore. Trenutno se konsultujemo sa advokatima i PR službama. Novak je sa svojim advokatima u prostorijama gde je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose“, zaključio je Đorđe Đoković.

„Nakon sudske odluke, svi smo jako bili srećni. Počeli smo da slavimo preko poruka, ali je zatim od njega došla informacija da moramo da se strpimo jer izgleda da nije gotovo. Usledila je kratka tišina, pa smo dobili informaciju da je donešena odluka da se Novak uhapsi i deportuje nazad, i da mu zabrane ulazak u Australiju na tri godine. Ne znam samo po kom osnovu, jer nije napravio nikakav zakonski i federalni prekršaj“, kazao je Đorđe Đoković

09.09 – Sve je izvesnije da će Novaka deportovati iz Australije!

Kako javljaju dobro obavešteni izvori u toj zemlji, najbolji svetski teniser svakog trenutka biće deportovan…

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Đokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Đoković je sredinom prošle nedelje doputovao u Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.

On se od tada nalazi u hotelu, koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.

(Agencije)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X