април 23, 2024
Valjevo

OPREZ,VOZAČI! AMSS upozorava: Klizavi kolovozi, slaba vidljivost!

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

 

 

AMSS upozorio jutros na hladno vreme i opasnost od proklizavanja vozila zbog snega i leda na kolovozima.

Snežne padavine, hladno i maglovito vreme u našem gradu i predelima Okruga donose klizave kolovoze, slabiju vidljivost i teže uslove za vožnju.

Mećava se ne šali, jak sneg već satima pada, a došlo je do  formiranja belog pokrivača visine do 30 cm gde se saobrćaj odvija pod otežanim uslovima,ulice nisu očišćene,umesto autobusa jutros, putnike su prevozili mini busevi,iz razloga što autobusi nemogu da voze po visokom snegu,i uslovima koji nisu prilagođeni za vožnju i sigurni,kako ne bi sleteli s puta.

Kolovoz je izuzetno klizav, što dodatno otežava vožnju. Nadamo se da će čistač što pre da prođe jer bi uskoro na ovoj deonici mogao da nastane pravi kolaps,kažu vozaci kombija koji od jutros prevoze putnike umesto autobusa u pravcu Beograda.

„Šta rade zimske službe za čišćenje,zar je moguće da ih je sneg iznenadio u januaru mesecu,pitanje je mnogih naših sugrađana koji se obraćaju i pisu našoj redakciji od jutros?!“

Zbog neočišćenih puteva i snega koji pada danonoćno se saobraćaj odvija otežano, usporeno i uz obaveznu upotrebu zimskih guma dok je na pojedinim deonicama zbog ugaženog snega na kolovozu sigurnija vožnja sa upotrebom lanaca,ističu vozači.

Vozači se pozivaju na oprez, da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, ali i da ne kreću bez adekvatne putne opreme.

Meterolozi najavljuju i danas oblačno i hladno sa snegom, uz dalje povećanje snežnog pokrivača, a ponegde se očekuje i kiša koja će se lediti pri tlu, uglavnom u delovima istočne i severoistočne Srbije. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, pa će biti uslova za vejavicu i mećavu.

Temperatura tokom dana bez većeg kolebanja i biće od -3 do 1°C. U toku večeri na severu Srbije prestanak padavina,dok u Zapadnoj Srbiji,moguće su i dalje padavine.

Poseban oprez se savetuje u krivinama, na mostovima i na nadvožnjacima.

Kolovozi najviših prioriteta su mokri i na njima ima do 30  centimetara snega,kažu iz zimske službe Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Kako je Pavković rekao za Radio-televiziju Srbije, neprohodan je putni pravac preko brda Odvraćenica kod Ivanjice, dok su svi drugi putni pravci prohodni.

Za kamione sa prikolicom i šlepere postoji zabrana na teritoriji Valjeva, Užica, Ivanjice, Čačka , Zaječara i Bora

Zadržavanja nema ni na naplatnim rampama ni na graničnim prelazima za putnička vozila.

Na prelazu Horgoš teretna vozila na izlazu iz zemlje zadržavaju se oko šest sati, na prelazu Batrovci četiri sata i na prelazu Šid oko tri sata.

Poseban oprez se savetuje u krivinama, na mostovima i na nadvožnjacima.

Za sve nepredvidjene i hitne situacije na putevima,preduzeće“Ingrap Omni “ Valjevo koje je zaduženo za zimsko održavanje brojevi telefona su :

– Za prijave na putevima i ulicama Valjeva 064/821-6773
– Za prijave na teritoriji Divčibara 064/821-6798

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X