април 16, 2024
Valjevo

ŠIPTARI SPREMAJU HAOS NA KIM! Specijalci u bazi Belvedere pod punom ratnom opremom BRANE ODRŽAVANJE REFERENDUMA!

Podelite post:

Foto:Reuters

Pojačane snage kosovske specijalne jedinice, koje su podigle nivo borbene gotovosti na najviši nivo, pokrenute su u pravcu Južne Mitrovice, prenosi Kljan Kosova navodeći da će specijalna jedinica biti u stanju pripravnosti u nedelju jer se tada u Srbiji održava referendum.

Na današnjoj sednici tzv. Skupštine Kosova, prisutni albanski ,,poslanici” izglasali su rezoluciju kojom se zabranjuje sprovodjenje Referenduma Srbije na području KiM. Svi su glasali „Za“ usvajanje rezolucije i nije bilo glasova protiv niti uzdržanih.

Pripadnicima specijalne jedinice tzv. KP NJSO u bazi Belvedere u južnom delu Kosovske Mitrovice je naloženo da 16.01.2022. godine, od 04.30 časova budu u pripravnosti u bazi “Belvedere”, a sve u cilju eventualnog angažovanja na severu KiM, u slučaju pokušaja održavanja referenduma o potvrđivanju Akta o promeni Ustava Srbije na severu KiM.

– Razlog je zato što će sutra u Srbiji biti održan referendum. Ostaćemo u stanju pripravnosti za svaku intervenciju. U pripravnosti smo 24 časa – rekao je neimenovani izvor za Kljan Kosova.

Navodi se da će Specijalna jedinica biti prisutna i u pripravnosti u svim većinski srpskim opštinama na Kosovu, jer je ova televizija dostavila video koji prikazuje oklopna vozila ove jedinice kosovske policije dok kruže auto-putem Priština-Uroševac.

Šiptari su ubacili krevete u kontejnerima na administrativnim prelazima, doterali cisterne sa vodom i naftom.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X