јун 15, 2024
Valjevo

Poskupela namirnica bez koje Srbi ne mogu da započnu dan, EVO KOLIKO SADA KOŠTA!

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

 

 

Kafa u Srbiji je poskupela, a sada za 100 grama treba da izvojimo i do 220 dinara.

Ljubitelji kafe mogli bi da suoče s očiglednim manjkom para u džepu, ako nastave da tradicionalno uživaju u ovom napitku, bilo da je kupuju u radnji ili odlaze u kafiće i restorane.

Tokom cele prošle godine pratili smo kretanje cena kafe, do čijeg poskupljenja je primerno došlo usled nepovoljnih vremenskih uslova koji su uticali na prinos.

Štaviše, na kraju godine, negde u decembru, sumiran je rezultat prema kojem kafa nije bila tako skupa poslednjih 10 godina, a onda smo i u Srbiji pre nekoliko dana primetili vidno, novo poskupljenje.

Dvesta grama nešto kvalitetnije kafe, poznatog brenda, u pojedinim radnjama je više od 300 dinara, dok se 100 grama sada jedva nalazi za manje od 180 dinara.

Prosek je 200, a ide i na 220 dinara, izuzev kada je na akciji.

Malo je verovatno da ti objekti zadrže istu cenu, a takođe se suočavaju s višom cenom kafe u nabavci, kao i s poskupljenjem transporta.

I dok pomno pratimo stanje u Srbiji, trend te vrste poskupljenja je već počeo u svetu. Tako će cena ovog visokokvalitetnog napitka premašiti 3 funte u Britaniji, a stručnjaci kao uzročnike ponovo navode lošu žetvu, probleme u lancu snabdevanja i više troškove transporta.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X