април 20, 2024
Valjevo

Lokalni Front VA: Saopštenje za javnost sa osvrtom na rezultate referenduma na teritoriji grada Valjeva

Podelite post:

Udruženje građana Lokalni front VA iz Valjeva izdalo je saopštenje za javnost sa posebnim osvrtom na rezultate i sam proces referenduma o promeni Ustava održanog 16.1.2022. na teritoriji grada Valjeva.Saopštenje prenosimo u celosti:

Na osnovu zapisnika sa biračkih mesta objavljenih na sajtu RIK-a, na 118 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva, od 25049 važećih glasova (32.93% od broja upisanih), DA je zaokružilo 13897, a NE 11152 građana sa pravom glasa.

Na 31 biračkom mestu u samom Valjevu 7486 građana je glasalo DA, a 8101 građanin NE. Prema informacijama do kojih smo došli sam proces su pratile i brojne nepravilnosti u radu biračkih odbora.

Ovakvi rezultati vrlo jasno ukazuju na duboku podeljenost društva u našem gradu, ali i u celoj Srbiji, što je jedna od glavnih odlika decenijske vladavine režima SNS-a. Ta stranka je čak i referendumsko pitanje o promeni Ustava lišila stvarnog dijaloga udaljavajući ga od građana, prepuštajući sve stranačkoj mašineriji i toliko puta oprobanom izbornom receptu izvođenja ljudi.

Očigledno je da ovakav način dirigovanja javnim mnjenjem sve teže prolazi. Najbolji primer toga je pobeda opcije NE u Beogradu, ali i u mnogim urbanim sredinama Republike, pa i u našem gradu.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su razumeli značaj jučerašnje odluke, a naročito onima koji su svoj sud doneli vođeni preporukama udruženja građana Lokalni front Valjevo.

Pozivamo sve Valjevke i Valjevce koji vape za demokratijom da se udružimo i zajedno sprečimo bilo kakav pokušaj prekrajanja naše volje u budućnosti. LF VA već od sutra ulazi u proces priprema za obuku članova biračkih odbora koji će već u aprilu biti okosnica borbe protiv svih nečasnih i prljavih radnji na koje smo navikli.

Izvor: Tim Lokalnog fronta Valjevo

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X