јул 16, 2024
Valjevo

MALI: Još 7 dana prijave za subvencije za e-fiskalizaciju

Podelite post:

Foto:possector.rs

 

Ministar finansija Siniša Mali pozvao je obveznike da se u narednih 7 dana prijave za subvencije za uvođenje novih fiskalnih kasa, s obzirom na to da rok za prijavu ističe 31. januara, a one koji su ih nabavili da ne čekaju s njihovim instaliranjem.

Ministar Mali, koji je prisustvovao predstavljanju novih fiskalnih uređaja koji su dostupni na tržištu za prelazak na novi model e-fiskalizacije, rekao je da je imao konstruktivan sastanak sa proizvođačima fiskalnih uređaja i softvera za njih.

– Izuzetno sam zadovoljan čime su naša pamet i industrija izašli, imamo 109 softverskih i hardverskih rešenja – rekao je ministar.

Takođe, pozvao je obveznike da se prijave što pre, jer je svega 10 dana ostalo do isteka roka za subvencije od 100 evra za fiskalnu kasu i 100 evra za svako prodajno mesto.

– Sada ima 104.000 prijavljenih obveznika, isplaćeno je 84.000 subvencija. Još 10 dana je ostalo do isteka roka za prijavljivanje za tu vrstu pomoći, nećemo ga produžavati – istakao je Mali.

Podsetio je takođe da je kraj aprila krajnji rok za fiskalizaciju i obratio se i onima koji su već nabavili nove uređaje.

– Veliki broj ih je kupio nove uređaje, a nisu ih priključili. Molim vas da to uradite što pre, jer ovi ljudi neće imati dovoljno ekipa da to u roku stave u funkciju i priključe do kraja aprila – upozorio je ministar Mali.

Podsetio je da su koristi od fiskalizacije velike, zato što nova tehnološka rešenja omogućavaju efikasniju borbu protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije.

Ministar Mali je najavio da će do kraja ove godine Ministarstvo organizovati nagradne igre za građane sa novim fiskalnim računima koji imaju QR kod.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X