март 28, 2024
Valjevo

Zbirke zadataka za završni ispit osmaka, od danas je u prodaji

Podelite post:

Foto:RTK

 

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari „Prosvetnog pregleda“ u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem, a tri zbirke zajedno koštaju 970 dinara.

Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo, a dostupne će biti na srpskom i jezicima nacionalnih manjina.

Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Zbirke đacima treba da približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje, navodi se u saopštenju Prosvetnog pregleda.

U izradi zadataka učestvovalo je oko 100 nastavnika iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta, čime je, kažu priređivači publikacija, osiguran kvalitet u svim traženim elementima.

U Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja navode da su recenzenti zadataka i zbirki ugledni strucnjaci u svojim oblastima, što je, naglašavaju, još jedna potvrda kvaliteta tih izdanja.

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari „Prosvetnog pregleda“ u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem.

Tri zbirke zajedno koštaju 970 dinara, a pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 400 dinara, zbirka za matematiku 290 dinara, a kombinovana zbirka 280 dinara.

Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji su i testovi sa završnih ispita prethodnih godina, dodaje se u saopštenju.

Zbirke su zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X