јун 20, 2024
Valjevo

Poziv za podnošenje predloga za Nagrade grada Valjeva za 2021. godinu

Podelite post:

Na sajtu grada Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju Nagradu grada Valjeva za 2021. godinu.
Nagrada grada Valjeva se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u oblastima: privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštvo, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i potshumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 01. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini. Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave Praznika grada Valjeva – 20. marta.

Nagrada može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu, a može se dodeliti istom subjektu više puta. Nagradu može dobiti lice koje je državljanin Republike Srbije i koje ima prebivalište na teritoriji grada Valjeva ili je imalo prebivalište na teritoriji grada Valjeva u periodu dužem od deset godina. Izuzetno, nagrada se može dodeliti pravnom ili fizičkom licu koje nema sedište odnosno prebivalište na teritoriji grada Valjeva, a koje je svojim radom naročito doprinelo razvoju ili afirmaciji grada Valjeva u zemlji i inostranstvu.

Nagrada se dodeljuje za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje. Izuzetno, nagrada se može dodeliti za kontinuirani rad i ukupne rezultate rada u oblasti za koju se nagrada dodeljuje.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju pravna i fizička lica. Predlog se dostavlja u pisanoj formi sa obrazloženjem i sadrži podatke o kandidatu i delu ili rezultatu, kao i naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže.

Uz predlog se prilaže dokumentacija (primerak publikovanog dela, kataloga, kasete, planovi, projekti, odnosno odgovarajuća dokumentacija, ako po prirodi stvari delo nije moguće dostaviti; radna biografija kandidata, kritike, stručna mišljenja), koja se nakon odlučivanja o nagradi ne vraća predlagaču.

Predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji za dodelu Nagrade grada Valjeva preko pisarnice Gradske uprave grada Valjeva.

Rok za podnošenje predloga je 17. februar 2022. godine.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X