април 19, 2024
Valjevo

PAPRENO SKUPO! Turističke agencije digle cene aranžmana! POGLEDAJTE KOLIKO ĆETE MORATI DA PLATITE LETOVANJE!

Podelite post:

Foto:Pixabay Turska

 

 

Najviše poskupeli aranžmani za Egipat i Tursku, za Grčku najmanje. Na cene uticalo i poskupljenje goriva za avione.

Turistički aranžmani za letovanja u Egiptu, Turskoj i Grčkoj ove godine biće skuplji za čak 20 odsto u odnosu na prošlu sezonu!

Ubedljivo najveći „skok“ cena je u Egiptu. Sedam noći u hotelu sa četiri zvezdice prošle godine moglo je da se nađe i za 700 evra, a sada ćete za potpuno istu uslugu u istom tom hotelu morati da platite čak 900 evra po osobi. Poskupeće i omiljena destinacija Srba – Grčka, ali na sreću ne tako drastično. Cene hotelskog smeštaja ovog leta biće skuplje za 15 odsto, a privatnog samo pet odsto.

U većini zemalja u svetu počelo je popuštanje epidemioloških mera, pa su turisti počeli da rezervišu letovanja. Što je veća potražnja, to su i više cene!

Cene letovanja:

Destinacija usluga cena iz 2021. nova cena

Hurgada, Egipat hotel, ol-inkluziv, 7 noći 700 950

Alanja, Turska hotel, polupansion, 7 noći 590 645

Rodos, Grčka hotel, polupansion, 10 noći 680 799

Polihrono, Grčka apartman, samo smeštaj, 10 noći 259 273

– cene su izražene u evrima po osobi

Rana rezervacija

Turističke agencije u Srbiji već su izbacile prve ponude za letovanja, a uprkos popustima koje nude, građani su odmah primetili da su najatraktivnije destinacije drastično poskupele u odnosu na prethodnu godinu.

„Dosta je skuplje. Ono što je prošle godine bilo 600 evra, sad je 850. Razumem da je sve poskupelo, ali za mene, ženu i decu to je poskupljenje od 1.000 evra“, „Cene su ove godine dosta više nego prošle godine“, „Poskupeli su aranžmani i za Tursku i Grčku, neverovatan skok cena“, samo su neki od komentara nezadovoljnih građana objavljenih na društvenim mrežama.

Iz JUT-e, Aleksandar Seničić kaže da će cene aranžmana ovog leta biti više i do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu jer je interesovanje putnika već sada veliko, što turistički radnici vide kao šansu za dobru zaradu.

– U većini zemalja u svetu počelo je popuštanje epidemioloških mera, pa su turisti počeli da rezervišu letovanja. Što je veća potražnja, to su i više cene. Kako sada stoje stvari, najveće povećanje cene aranžmana su za putovanja u Egipat, od 12 do 20 odsto, a pojedini hoteli su cene usluga podigli za čak 25 odsto. Što se tiče Grčke, putnici će smeštaj u apartmanima plaćati za pet odsto više, dok u hotelima i za 15 odsto – priča Seničić.

On dodaje da će cene aranžmana za putovanja u Tursku biti više u odnosu na prošlu godinu, ali da razlog nisu cenovnici u hotelima.

 Avio-prevoz će sigurno biti skuplji, jer je „skočila“ cena goriva. Svakako savet putnicima je da sačekaju sredinu februara, kada će sve agencije da objave svoje ponude, i da tada odaberu ono što je najbolje za njihov džep – kaže Seničić.

Vakcinisani ne treba da brinu

Seničić kaže da vakcinisani građani mogu slobodno da uplate letovanje, jer za njih neće biti nikakvih restrikcija.
– Oni građani koji su vakcinisani i imaju zeleni sertifikat svakako neće imati problem da putuju tokom leta i mogu mirno da odaberu svoj aranžman u februaru, jer su najpovoljnije cene u ranom bukingu. Za one koji nisu vakcinisani situacija je i dalje neizvesna kada su putovanja u pitanju – rekao je on.

Turska najtraženija

U agencijama su nam potvrdili su da su cene hotela u Egiptu ove sezone „skočile“, ali i istakli da ko sada rezerviše letovanje, uštedeće dosta novca.

 Mnogi hoteli u Egiptu su u prethodnom periodu obnovljeni i podigli su kvalitet usluge koju nude gostima, pa su dali sebi za pravo da podignu i cene. Koliko je povećanje zavisi od hotela do hotela, ali u proseku od pet do 15 odsto. Treba napomenuti da ima i hotela koji su zadržali prošlogodišnje cene. Ipak, rane rezervacije su počele, a popusti su veliki. Tako da ko sada rezerviše letovanje, uz popuste koje nudimo, platiće ga isto kao prošle godine – kažu oni i dodaju:

– Za Tursku i ove godine vlada velika navala. Rezervacije su već počele, ljudi non-stop zovu, raspituju se, a kada čuju koliki su popusti, odmah i rezervišu letovanje. Velika je potražnja i za egejskom i za antalijskom obalom. Cene u Turskoj su takođe podignute, ali minimalno. Ista je situacija i sa Grčkom.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X