март 28, 2024
Valjevo

Saradnja grada Valjevo sa Pokretom za decu „Tri plus“ iz Čačka

Podelite post:

www.valjevo.rs

 

Grad Valjevo će pored jednokratne pomoći za svako prvorođeno dete i besplatnih udžbenika za đake prvake, uvesti još značajnih pogodnosti u oblasti socijalne politike. Te pogodnosti će se odnositi na podršku majkama sa troje ili više deci, a biće realizovane u organizaciji Pokreta za decu „Tri plus“ i lokalnih samouprava.

„Grad Valjevo će potpisati ugovor o saradnji sa Pokretom za decu „Tri plus“ iz Čačka. Sve majke sa troje i više dece će ovim članstvom dobiti posebnu karticu i katalog objekata u svim delatnostima sa popustima, za kupovinu proizvoda navedenih u katalogu. Popusti će se kretati od 10 do 50 % u zavisnosti od pravnog subjekta, a neke stvari će biti i potpuno besplatne“, naglasio je Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku.

Takođe, sva javna preduzeća i ustanove kulture i sporta će ovim članstvom omogućiti određene pogodnosti, a potpisivanje ovog ugovora je predviđeno do kraja februara ove godine.

„Potpisivanjem ugovora o saradnji sa Pokretom za decu „Tri plus“, šaljemo jasnu poruku da grad Valjevo neće dozvoliti da bela kuga pobedi, a to se neće desiti ukoliko se broj dece povećava. Takođe, ovo je poruka i bračnim parovima koji žele da prošire svoju porodicu da imaju podršku svog grada, kao što imaju i novim merama finansijske podrške od strane Republike Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nedavno je saopštio da će jednokratna pomoć podrške roditeljima iznositi 300.000 dinara za svako prvo dete, ali i ostale finansijske mere za drugo, treće i svako naredno dete“, rekao je Jevtić.
Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X