мај 21, 2024
Valjevo

Investicione mape Valjeva na portalu GeoSrbija

Podelite post:

Povodom završenog projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, danas je u Valjevu boravio Beni Anderson, ekspert u Odeljenju za odnose s javnošću i marketing komunikaciju na ovom projektu. Tim povodom, održan je sastanak u Gradskoj upravi Valjeva, na kome je bilo reči o značaju samog projekta, ali i budućoj saradnji.

Valjevo je uključeno u projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji, koji sprovodi Republički geodetski zavod, a koji je podržala Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju i Agencija za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta u Švedskoj.

Pored Valjeva, u ovoj projekat uključeno je još 10 opština i gradova ( Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Požarevac, Zrenjanin i Pirot), a nakon što je uspostavljen Nacionalni registar investicionih lokacija, potencijalni investitori su u mogućnosti da putem aplikacije ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju na određenu lokaciju.

„Glavni cilj ovog projekta je da se uspostavi dugoročna saradnja između Republičkog geodetskog zavoda i lokalnih samouprava, kao što je upravo grad Valjevo, a takođe i dugoročna saradnja sa drugim privatnim učesnicima u projektu. Nadam se da će ovaj projekat uspeti da ispromoviše vaš grad, da vam pomogne da privučete investitore i da samim investitorima pružite dobre i tačne podatke, kako bi oni mogli da donesu dobru odluku o ulaganju u Valjevu.

To je veoma bitno, da postoje transparentni i efikasni procesi za investitore. Sa jedne strane, ovaj projekat se tiče tehničkog razvoja, prikupaljanja dobrih i tačnih podataka, skladištenja tih podataka, ali sa druge strane, možda i bitnije, jeste da u ovom projektu postoji saradnja, komunikacija i posvećenost na ovom projektu. Tu naravno spadaju svi učesnici u projektu, grad Valjevo, Republički geodetski zavod i Kartografska agencija Kraljevine Švedske“, naglasio je Anderson.

Nakon završenog projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, Valjevo je u mogućnosti da postane regionalni centar za okolne opštine, odakle će prenositi znanja i iskustva i pomoći ostalim lokalnim samoupravama da popišu i predstave svoje investicione lokacije.

U ime gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, prisutne je pozdravio zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva Viktor Mićić.
„ Veoma smo počastvovani što ste naši gosti, budući da je inicijativa koju ste pokrenuli, odnosno projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, jako bitan za razvoj Srbije.
Buduća saradnja će rezultirati dovođenjem novih investitora, a koliko sam ja upoznat, Valjevo je u fokusu i u narednom periodu će biti centralni grad u našem regionu, koji će primerom dobre prakse pomoći ostalim lokalnim samoupravama da urade istu stvar, naravno uz veliku pomoć Vlade i ambasade Kraljevine Švedske, na šta sam vam ja lično veoma zahvalan.
Svedoci smo da je projekat završen, da je Valjevo jedna od 11 lokalnih samouprava koja je ušla u projekat, što je rezultiralo da naša lokalna samouprava bude vidljiva na portalu Geodetskog zavoda“, rekao je zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva Viktor Mićić.

Projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ je jedna u nizu aktivnosti razvoja elektronske uprave Republike Srbije, koja doprinosi razvoju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.
Osnivanjem Nacionalnog registra investicionih mapa, sve lokalne samouprave koje su uključene u ovaj projekat, uključujući i grad Valjevo, imaju svoje investicione mape na portalu: invest.geosrbija.rs .

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X