март 28, 2024
Valjevo

NOVAK ĐOKOVIĆ RUŠI JOŠ JEDAN FEDEREROV REKORD! Novak kandidat za veliko priznanje!

Podelite post:

AP/Photo

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nominovan je nagradu Laures koja se dodeljuje za najboljeg sportistu sveta za 2022. godinu.

Novak Đoković je prošle godine osvojio tri grend slem titule, Australijan open, Vimbldon i Rolam Garos, dok je igrao finale Ju Es opena, pa nema sumnje da je među glavnim favoritima.

Pored toga pretekao je Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu, kao i Pita Samprasa po broju godina koje je završio na prvom mestu.

Ukoliko Đoković dobije „Laureus“ nagradu, izjednačiće rekord Rodžera Federera, koji ih je do sada osvajao pet puta.

Imaće ipak žestoku konkurenciju. Pored Novaka Đokovića  u konkurenciji i Tom Brejdi, koji je prošle godine osvojio Superboul sa novim timom Tampa Bej Bakanirsima, a sad ide u penziju.

 

Pored njega, tu je i Kejleb Dresel, američki plivač, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio pet zlatnih medalja uz oborena dva svetska i dva olimpijska rekorda.

Među nominovaima je i Elijud Kipčoge, kenijski maratonac, koji je odbranio titulu u maratonu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Robert Levandovski je jedini fudbaler na spisku, posle izvanredne godine u dresu Bajern Minhena, dok je Maks Ferstapen posle neverovatne završnice sezone Formule 1 po prvi put postao šampion u „najbržem cirkusu“.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X