мај 27, 2024
Valjevo

Večeras protest na Gradskom trgu: „Valjevo nije na prodaju“

Podelite post:

Kreni – Promeni organizuje protest (večeras) u sredu, 2. februara 2022. u 19 časova, na Gradskom trgu u Valjevu sa zahtevom za uvođenje moratorijuma na iskopavanje litijuma i bora na teritoriji cele Srbije.

„Nakon više blokada, niza protesta, stručnih rasprava i predate peticije sa preko 290.000 potpisa sa zahtevom za odlazak Rio Tinta iz Srbije i dalje nismo sasvim sigurni u našu pobedu. Ovo je prilika da zabeležimo poslednji korak i obezbedimo da se Rio Tinto neće vratiti ni posle izbora.

U neposrednoj blizini dešavaju se istražne radnje kompanije Euro lithium koje već imaju negativne efekte po građane Valjeva sa najvećim akcentom na iskopavanje bora. Tražimo zabranu istraživanja i ekspolatacije bora i litijuma za celu Srbiju.

Ako je vlast zaista izbacila Rio Tinto, onda tražimo da se iz istih razloga zabrani iskopavanje bora i litijuma na nivou cele Srbije.

Stanovnici Valjeva, ne vrede manje od stanovnika Jadra.

Na nama je da nastavimo ovu borbu za svakog građanina naše zemlje, a u sredu svi zajedno ustajemo u odbranu Valjeva.“

“Valjevo nije na prodaju” na Gradskom trgu u sredu, 2. februara 2022. godine, od 19 časova. Tom prilikom govoriće direktor kampanja Kreni – Promeni, Savo Manojlović i Valjevac, pisac i slikar, Luka Tripković,” navedeno je u obaveštenju.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X