мај 26, 2024
Valjevo

Najnovija prognoza! Imaćemo 5 toplih dana, a od ovog datuma stiže JAČE ZAHLAĐENJE!

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

Prema prognozi meteorologa Marka Čubrila, narednih dana će biti relativno toplo za ovo doba godne. Jedino ćemo danas imati prolazno pogoršanje ali bez zahlađenja i uz sneg samo na planinama.
Kako ističe danas treba računati na prolazno naoblačenje koje će već rano ujutro zahvatiti severne i severozapadne predele regiona dok će se u subotu tokom dana premestiti preko ostalog dela regiona.

– Ponegde će usloviti slabu, prolaznu kišu, dok je preko 800 mnv moguć prolazan sneg. Vetar u okretanju na umeren, severozapadni. Posle podne na severu smenjenje oblačnosti i delimično rezvedravanje. Jutarnji minimum od -3 do +4, a dnevni maksimum od +4 do +9 stepeni Celzijusa.U nedelju posle hladnog jutra uz slab mraz pretežno sunčano i ponovo malo toplije uz okretanje vetra na jugozapadni smer. Krajem dana na severu regiona naoblačenje. Jutarnji minimum od -5 do +1, a dnevni maksimum od +6 do +12 stepeni Celzijusa – prognozira meteorolog.

U subotu se računa na prolazno naoblačenje koje će već rano ujutro zuahvatiti severne i severozapadne predele regiona dok će se u subotu tokom dana premestiti preko ostalog dela regiona. Ponegde će usloviti slabu, prolaznu kišu, dok je preko 800mnv moguć prolazan sneg. Vetar u okretanju na umeren, severozapadni. Posle podne na severu smenjenje oblačnosti i delimično rezvedravanje. Jutarnji minimum od -3 do +4, a dnevni maksimum od +4 do +9 stepeni Celzijusa.

U nedelju posle hladnog jutra uz slab mraz pretežno sunčano i ponovo malo toplije uz okretanje vetra na jugozapadni smer. Krajem dana na severu regiona naoblačenje. Jutarnji minimum od -5 do +1, a dnevni maksimum od +6 do +12 stepeni Celzijusa.

Novo, nešto jače, prolazno naoblačenje treba očekivati u ponedeljak kada će biti nešto jače ali takođe prolazne kiše, dok bi planinski deo regiona, pretežno preko 850mnv mogao imati par sati dosta jakog, vlažnog, snega. Vetar bi prolazno bio jak, ponegde i vrlo jak do olujan, severozapadni. Dnevni maksimum malo niži u opsegu od +4 do +8 stepeni Celzijusa.

Od narednog utorka pa do oko sledećeg vikenda suvo, stabilno i relativno toplo. Jutra hladna ponegde uz maglu i slab mraz sa minimumima od -5 do +3, dok će se dnevni maksimum kretati od +6 do +13, ponegde i oko+16 stepeni Celzijusa. Ponegde uz ređu pojavu dugotrajne magle malo hladnije.

Današnjim proračunima modeli su malo obrzali očekivanu promenu sinoptike i sada je simuliraju posle 12.02. kada bi moglo doći do nešto konkretnijeg zahlađenja.

Za sada ne deluje da bi ono bilo neko veliko uz jak mraz i obilan sneg i mogli bi se sve završiti na 3-5 dana zahlađenja uz moguć sneg i u nizijama.

Videćemo kako će se sinoptika dalje kretati, ali za sada posle 12.02. sve upućuje na umereno zahlađenje uz moguć sneg i temperaturu u okvirima proseka. Do tada relativno toplo, posebno od 08.02. do 12.02.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X