април 20, 2024
Valjevo

Iz Kolubarskog okruga šest kandidata za poslanike

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

 

 

Republička izborna komisija je proglasila dve izborne liste za parlamentarne izbore koji će biti održani 3. aprila.

Izbornu listu na kojoj je 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta podnela je koalicija „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ i koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije „Ivica Dačić – premijer Srbije“.

Za poslanike u Skupštini Srbije na te dve izborne liste je šest kandidata iz Valjeva, četvoro na listi socijalista i dvoje na listi SNS-a, dok iz Kolubarskog okruga je predloženo 12 kandidata.

Na listi najbolje rangiranih je Đorđe Milićević, diplomirani ekonomista, koji je na mestu 16. na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“, v.d. predsednika valjevskih socijalista Đorđe Milanović, master ekonomista na mestu 89, Slavica Pavlović, diplomirani ekonomista, na mestu 145 i Milena Dosković, viši arhivski tehničar, na mestu 248.

Pored četvoro Valjevaca, Socijalisti su iz okruga kandidovali  za narodne poslanike, Zoricu Pavlović, diplomiranog vaspitača iz Osečine, koja je na 123. mestu, na 197. mestu je Blagoje Conić iz Uba, diplomirani inženjer saobraćaja i na 236. mestu je Milomir Radojičić, privatni preduzetnik iz Ljiga.

Na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ dva kandidata  su iz Valjeva. Na  mestu 155. je poverenik iz SNS iz Valjeva, Jelena Nikolić Lekić, master ekonomista i na 197. mestu Ivan Ilić, diplomirani ekonomista.

U Kolubarskom okrugu najbolje je rangirana na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ Ivana Nikolić, master saobraćajni  inženjer iz Uba na 36. mestu, na mestu 214. je Vesna Stanković, profesor razredne nastave iz Mionice, dok je na 230. mestu Snežana Škorić, diplomirani politikolog iz Lajkovca.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X