март 29, 2024
Valjevo

Udruženju boraca Grad Valjevo u projektu „Boško“ odobrio iznos od 2.750.000,00 dinara

Podelite post:

Foto:Udruženje boraca Valjevo

 

 

Udruženje boraca Valjevo izdalo je saopštenje ja javnost,koje prenosimo u celosti :

To su nove aktivnosti predviđene projektom i to specijalistički pregledi, određivanje dioptrije sa dobijanjem naočara, prehrambeni i dezinfekcioni paketi, ekskurzije i druženja, okrugli stolovi, majice, kačketi, ranci, trenerke, maske sa logom udruženja i niz drugih aktivnosti koje se rade u projektu.

Projekat Boško planira i opstanak i rad udruženja, zarade i primanja radnika, porez državi, negovanje Tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, sprovođenje projekata ministarstva za boračka pitanja i niz drugih aktivnosti usmerene ka poboljšanju položaja naših članova.

Program Boško je usmeren ka poboljšanju položaja naših članova i on se realizuje tokom cele 2022 godine do 31 decembra.
Sredstva se prebacuju u 4 jednake tranše na svaka 3 završena meseca a po pravdanju sredstava koju kontrolu vrši Odeljenje za društvene delatnosti grada Valjeva.

Zato Udruženje uvek mora namenski utrošiti sredstva prema odobrenom budžetu programa da bi se program održao i završio i jedino odgovorno lice za zakonit rad Udruženja je Bradić Ljubomir, predsednik i rukovodilac programa.

Hvala gradu Valjevu na poverenju kao i svake godine mnogo ćemo pomoći boračkoj populaciji borcima, ratnim vojnim invalidima, cir, mrvi i porodicama poginulih boraca a koji se budu javili u uključenje aktivnosti kao i svih ovih proteklih godina
Mi zato i jesmo dobro organizovano udruženje koje se striktno pridržava Statuta i zakona i svi koji su prošli kroz bilo koju aktivnost do sada znaju da sve mora da se potpiše i fotografiše prilikom sprovođenja aktivnosti i sve to se čuva u velikom broju arhiva.

Udruženje radi kao sklop aktivnosti gde Izvršni odbor donosi odluke, Nadzorni odbor sve kontroliše a Skupština udruženja donosi završnu odluku i plan rada za narednu godinu a jedino je odgovoran predsednik, odgovorno lice i rukovodilac programa/projekat.

Takođe smo izuzetno zadovoljni saradnjom sa gradom Valjevom i ona nikada nije bila bolja nego sada gde grad izdvaja i on isplaćuje za subvencije po uredbi grada borcima ratnim vojnim invalidima, cir, mrvi i porodicama preko 11 miliona dinara na godišnjem nivou a grad donosi i odluke da borci po prvi put posle 30 godina imaju pravo na borački dodatak oko 20.000,00 dinara na mesečnom nivou po novom zakonu o borcu i to oni koji imaju pravo na to po zakonu.

Takođe ističemo da je do sada u Srbiji steklo status po novom zakonu oko 23.000 ratnih vojnih invalida  i porodica poginulih, 14.000 boraca i u radu je još oko 3.000 predatih zahteva što je veoma daleko od planiranih 300.000 građana.

Samim tim prava će se sigurno uvećati ove godine jer mali broj ljudi i građana će imati status po novom zakonu o borcu.
Ističemo i odličnu saradnju sa mnogim ministarstvima gde se izdvaja Ministarstvo za boračka pitanja i saradnja sa kabinetom predsednika Republike Srbije i šefom kabineta Ivicom Kojić.

Pozivamo sve zainteresovane građane da svrate u Udruženje boraca Valjevo obiđu Spomen sobu poginulih boraca i umrlih ratnih vojnih invalida i vide budžete programa i projekata i naše aktivnosti koje sprovodimo, i biće nam drago.

Udruženje boraca Valjevo“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X