јул 16, 2024
Valjevo

RIK proglasio još dve izborne liste

Podelite post:

Deset  izbornih lista do sada je proglašeno za parlamentarne izbore i 20 kandidata za poslanike Skupštine Srbije je iz Valjeva.

Na sednici Republičke izborne komisije, 22. februara 2022. godine, usvojeno je Rešenje o proglašenju Izborne liste Moramo, Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 3. april 2022. godine. Uz Izbornu listu podneto je 12.236 pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju navedenu izbornu listu.

Na listi su četiri poslanika iz Valjeva: profesor engleskog jezika Ivan Mani na 23. mestu liste MORAMO, zatim 51. Ljubomir Radović, profesor geografije, na 85. mestu Draginja Ristić, profesorka engleskog jezika i Jasminka Nedeljković, diplomirani ekonomista u penziji, na 121. poziciji liste Moramo.

Na zasedanju istog dana, usvojeno je i Rešenje o proglašenju Izborne liste Suverenisti – Saša Radulović (DJB), Milan Stamatović (ZS), dr Jovana Stojković (ŽZS) za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 3. april 2022. godine.

Uz Izbornu listu podneto je 10.104 pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju navedenu izbornu listu.

Komisija je odlučivala i o dva prigovora birača Zorana Ćirića iz Jagodine, koja su podneta protiv Rešenja o proglašenju Izborne liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ i Rešenja o proglašenju Izborne liste“ Ivica Dačić – Premijer Srbije“, a pozivajući se na povredu Zakona o izboru narodnih poslanika koji je prestao da važi 8. februara 2022. godine. Članovi RIK-a su oba prigovora odbili.

U nastavku sednice, članovi RIK-a su usvojili rešenja o obrazovanju lokalnih izbornih komisija u stalnom sastavu za sprovođenje izbora za narodne poslanike.

Sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević, navedeno je u obaveštenju RIK-a.

Izvor: rik.parlament.gov.rs

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X