март 28, 2024
Valjevo

Momirović: Mionica prva u Srbiji postala deo ekološkog projekta „Čista Srbija“

Podelite post:

Foto: www.mionica.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na rehabilitaciji trotoara u Mionici a sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem razgovarao o projektu Čista Srbija u koji je uključena i ta opština.

„Mionica je prva u Srbiji pripremila svu neophodnu dokumentaciju i tako postala deo ekološkog projekta ‘Čista Srbija’. U Mionici i Banji Vrujci gradimo blizu 20 kilometara nove kanalizacione mreže i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“, rekao je Momirović.

Kroz projekat Čista Srbija u Mionici je predviđeno izvođenje radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica.

Momirov je ocenio da će to dodatno poboljšati kvalitet života građana Mionice, te da će zaštiti Banju Vrujci i unaprediti njen turistički potencijal.

„Izgradnjom brze saobraćajnice do Valjeva dodatno ćemo podstaći dolazak novih fabrika i otvaranje novih radnih mesta u Kolubarskom okrugu“, rekao je on.

Ministar je istakao da Janković sa svojim timom sjajno vodi opštinu koja po realizaciji projekata može da bude uzor i mnogo većim lokalnim samoupravama.

Janković je rekao da je kroz realizaciju Čiste Srbije kanalizacija u Jasenju završena, a da se uskoro očekuje i izgradnja glavnog kolektora u Banji Vrujci.

„Osim što ćemo zaštititi prirodu naše prelepe Mionice od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika. Mionica će biti uspešna lokalna samouprava u uspešnoj i razvijenoj Srbiji, koju grade predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije“, rekao je on.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva povodom ove posete, navodi se će mreža fekalne kanalizacije obuhvatiti sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju.

U narednom periodu počeće gradnja kanalizacije i kolektora i u četiri naselja u Banji Vrujci.

Janković je istakao i da najfrekventnije ulice u Mionici nisu imale trotoare.

„To smo morali da rešimo. Povećana je bezbednost pešaka, a naša varoš sada lepše izgleda“, rekao je on.

Dodao je da je u prethodnoj godini asfaltirano više od 50 kilometara puteva u opštini, a u poslednjih sedam 100 kilometara.

„Ovim tempom planiramo i da nastavimo“, poručio je Janković.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X