април 14, 2024
Valjevo

UJEDINJENI ZA POBEDU SRBIJE: “Ko će da plati naknadne radove rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića ”

Podelite post:

Povodom Saopštenja za javnost, koje su izdali kandidati za narodne poslanike ispred liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, Zorice Đogović i Branka Ivkovića od 25. 02. 2022. godine, prenosimo u celosti :

„Višemesečna agonija koju ceo grad proživljava u vezi sa izvođenjem radova na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića ovih dana dobija još jedan očekivano – neočekivani obrt. Kao da produžavanje rokova, izvođenje radova van građevinske sezone kad im vreme nije i povećavanje njihove cene nisu bili dovoljni, saznali da nas očekuje još jedan skandal gradskih vlasti, koji za posledicu ima
iživljavanje nad građanima.

Naime, nakon završetka radova na postavljanju asfaltne podloge i behaton ploča, na potezu od Železničke do Karađorđeve ulice odmah su bili primetni nedostaci u izvedenim radovima. Najočitiji nedostatak je bilo novo valjevsko „urbano jezero na asfaltu“, koje se tu stvorilo odmah nakon prve kiše. Po našim saznanjima problem je u tome što su pogrešno izvedeni radovi na nivelaciji navedene ulice što prouzrokuje zadržavanje vode na kolovozu, a što je najprimetnije u neposrednoj blizini raskrsnice Ulica Vuka Karadžića i Dr Pantića.

Kako smo obavešteni u gradskoj upravi razmatraju se dve opcije za rešenje ovog problema. Jedna je podizanje cele nedavno izrađene asfaltne podloge i trotoara na potezu između Ulica Karađorđeve i Dr Pantića, a druga je prosecanje asfaltne podloge radi postavljanja slivnika duž ivice kolovoza uz nivelisanje visine trotoara kao finansijski manje zahtevno rešenje. Koja god da opcija bude odabrana, jasno je da će štetne posledice tuđeg nemara i neznanja, po ko zna koji put, trpeti građani Valjeva!

Zbog svega navedenog ZAHTEVAMO od gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića da se javno oglasi i objasni zašto se ovo dogodilo, ko je odgovoran za ovakve propuste u izvođenju građevinskih radova u Ulici Vuka Karadžića, kao i ko će da plati naknadne radove jer to svakako ne bi smeli biti građani Valjeva kao poreski obveznici, navedeno je u saopštenju za javnost kandidata za narodne poslanike iz Valjeva, sa parlamentarne liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, Zorice Đogović i Branka Ivkovića.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X