мај 26, 2024
Valjevo

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: SARADNJA FK BUDUĆNOST-KRUŠIK 2014 I FK TEŠNJAR

Podelite post:

Ugovor o međusobnoj saradnji između dva fudbalska kolektiva Budućnost-Krušik 2014 i Tešnjar potpisan je danas u sali Gradskog veća. Ugovor su potpisali predsednik FK Budućnost-Krušik 2014 Rodoljub Paunović, predsednik FK Tešnjar Aleksandar Janjić i koordinator mlađih kategorija Boško Milovanović, u prisustvu gradonačelnika grada Valjeva Lazara Gojkovića i člana Gradskog veća zaduženog za sport Vladimira Miškovića.

Zadovoljstvo nam je predstaviti sportski projekat kakav do sada nismo imali priliku da vidimo u našem gradu. Projekat koji predstavlja pravi primer saradnje dva valjevska sportska kolektiva. U vremenu kada valjevskom fudbalu baš i ne cvetaju ruže i kada se kao grad u fudbalu nemamo mnogo čime pohvaliti, fudbalski klubovi FK Budućnost-Krušik 2014 i FK Tešnjar danas potpisuju ugovor o konkretnoj saradnji koja treba da bude prvi korak u stvaranju prepoznatljive valjevske škole fudbala i koja treba da iznedri neke nove valjevske fudbalske asove, a u budućnosti našem gradu donese rangove takmičenja koje Valjevo po svom renomeu i veličini zaslužuje.

Ugovorom koji potpisuju fudbalski klubovi FK Budućnost-Krušik 2014 i FK Tešnjar definisani su različiti vidovi saradnje ova dva kluba od kojih je najznačajniji stvaranje svojevrsne „Valjevske fudbalske akademije“ koja će okupljati najmlađe valjevske fudbalere kojima će se ukazati prilika da u godinama koje slede obuku dres najpopularnijeg valjevskog fudbalskog kluba.

Ugovor podrazumeva da FK Tešnjar postaje „razvojni klub“ za FK Budućnost-Krušik 2014 i polaznici sada već prepoznatljive i vrlo uspešne škole fudbala FK Tešnjar će popunjavati i nastupati u selekcijama FK Budućnost-Krušik 2014. Ukratko,imajući u vidu odličan rad, rezultate i stručan kadar FK Tešnjar, njihovoj školi fudbala je poveren rad sa najmlađim polaznicima akademije, uzrasta od 5-10 godina.

Sa sticanjem prava nastupa za prve takmičarske selekcije, isti prelaze da nastupaju za FK Budućnost-Krušik 2014. Formiraće se i zajednički stručan trenerski tim sastavljen od trenera iz oba kluba koji će raditi koordinirano i kojim će rukovoditi zajednički koordinator. Svi polaznici i treneri imaće najbolje moguće uslove za rad i treniranje, a na raspolaganju će im biti čak tri terena i to stadioni na „Pećini“, na „Krušiku“ i „Riversajd“ (igralište kod veterinarske stanice koje se renovira).

Koristimo priliku da zahvalimo rukovodstvu Grada Valjeva koje je prepoznalo značaj ovog projekta za valjevski fudbal i dalo punu podršku i pomoć za realizaciju istog. Kao dokaz tome je i činjenica da se ovaj ugovor potpisuje upravo u našoj gradskoj kući. Verujemo da će se vrlo brzo i grad ponositi prvim rezultatima ove zajedničke fudbalske priče.

Zadovoljstvo nam je i da objavimo da je prva odluka koju smo zajednički doneli, a sve u cilju dalje promocije fudbala među decom, besplatna škola fudbala do kraja godine za sve polaznike naše fudbalske akademije rođene 2017.godine. To će nam biti praksa i narednih godina da najmlađi polaznici u toj godini, koji kreću sa prvim fudbalskim koracima, imaju besplatnu školu fudbala. Sličnih akcija planirano je još.

Za ovaj projekat uprave dva kluba su odmah našle zajednički jezik, na njegovoj razradi radile su dugo i evo sada konačno taj rad rezultira ovim sporazumom koji potpisujemo za dobrobit pre svega valjevske dece i valjevskog fudbala, da se u godinama koje slede vrati na staze nekadašnjih uspeha.

FK Budućnost-Krušik 2014
FK Tešnjar Stari grad

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X