јул 27, 2024
Valjevo

„Krušik Plastika“ prodata za 1,93 miliona evra

Podelite post:

Foto: krusik-plastika.co.rs

Preduzeće Krušik-plastika a.d. je osnovano 1975. godine od strane valjevskog Krušika kao frabrika za preradu plastičnih masa.Sedište preduzeća, kao i proizvodni pogon, nalazi se u mestu Osečina, opštini u Kolubarskom okrugu,  na magistralnom putu Valjevo – Loznica.

Pretežna delatnost firme je proizvodnja proizvoda od plastike.

Godinama unazad finalni proizvodi su bili  prisutni u svim zemljama regiona Jugoistočne i Zapadne Evrope, na tržištima pre svega Austrije, Belgije, Norveške, Rusije i SAD, proizvodi, kao i komponente ugrađene i u razne uređaje partnera i distribuiraju u oko 50 država širom sveta.

foto:krusik-plastika.co.rs

Preduzeće Krušik-plastika a.d. proizvodilo je široku paletu proizvoda za potrebe skoro svih  privrednih delatnosti, kao što su: građevnska, hemijska, prehrambena, automobilska i industrija naoružanja i vojne opreme, zatim poljoprivreda, prerada otpadnih voda, proizvodnja električnih aparata, ambalaže, sanitarija i delova za pokućstvo.

foto:krusik-plastika.co.rs

Posle dve propale privatizacije i potonjih šest neuspelih pokušaja prodaje, Krušik plastika prodata je po ceni od 1,93 mil EUR, jedinom ponuđaču na tenderu raspisanom 6. oktobra prošle godine.

Ugovor o prodaji Krušik plastike AD Osečina potpisan je 28. februara sa firmom Construction plastic doo iz Beograda, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Prodat je paket od 764.294 akcija, koji čini 97,71568% ukupnog kapitala firme.

Prema podacima sa APR-a, Construction plastic doo Beograd je osnovana 20. oktobra 2021. godine i nalazi se u vlasništvu firmi Atrium Investment Group doo Beograd, Demine Solutions doo Bijeljina i Dis Niskogradnja doo Valjevo.

 Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X