март 28, 2024
Valjevo

Valjevske škole dobile sportsku opremu

Podelite post:

Foto:valjevo.rs

Komisija za implementaciju Lokalnog akcionog plana za decu organizovala je raspodelu sportskih rekvizita direktorima svih osnovnih škola sa teritorije grada Valjeva u Domu sporta „General Svetomir Đukić“.

Sve valjevske osnovne škole su danas dobile sportsku opremu i rekvizite, u okviru programa Lokalnog akcionog plana za decu (LAP). Prošle godine, zbog pandemije korona virusa i nemogućnosti da se organizuje besplatno letovanje za decu, Komisija za implementaciju LAP-a je odlučila da se dva miliona dinara preusmeri u nabavku sportske opreme.

Gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da sportske opreme nikada nema dovoljno i da je ona važna iz sportskog i pedagoškog ugla.

„Već od sutra, sva deca u valjevskim gradskim i seoskim školama će moći da igraju košarku, fudbal, rukomet i odbojku sa novim i kvalitetnim loptama. Tu je i mnoštvo druge opreme, koja će unaprediti uslove za sporovođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Zahvaljujem se Komisiji za impelementaciju Lokalnog akcionog plana za decu i svojim saradnicima, koji su prepoznali koliko su važna ulaganja u sport na svim nivoima i predložili da novac koji nismo potrošili na slanje dece na besplatno letovanje, zbog korona virusa, usmerimo u nabavku sportske opreme. Pored borbe da unapredimo sportsku infrastrukturu u gradu, napora da izgradimo nove sportske objekte, ne zaboravljamo i ove naizgled sitne stvari, koje su sastavni deo svakodnevnog rada i boravka u školama.

Valjevskim đacima i njihovim učiteljima i nastavnicima želim da uživaju u ovoj novoj opremi koju im danas uručujemo i da neguju sportski duh i zdrav život“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Direktori škola, gradske OŠ „Sestre Ilić“ Zoran Marković i OŠ „Ilija Birčanin“ na Stavama Vladimir Filipović su se zahvalili rukovodstvu Grada na ovoj donaciji i potvrdili da školama uvek nedostaje sportske opreme.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X