мај 26, 2024
Valjevo

IZBOTI 2022 ZELENI SRBIJE: POZIVAJU ZA PODRŠKU, ZA LISTU IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE

Podelite post:

Zeleni Srbije izdali su saopštenje u kom pozivaju gradjae da svojim glasom podrže listu Ivica Dačić – Premijer Srbije. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Zeleni Srbije kao najstarija parlamentarna ekološka politička partija u Srbiji pozivaju ekološke pokrete i udruženja, stranke ekološke orijentacije i ugledne pojedince da podrže izbornu listu IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE. Zeleni Srbije podsećaju da koalicija SPS – JS – Zeleni predstavlja jedinu zelenu koaliciju sa jasnim ekološkim i patriotskim ciljevima.

Nakon što nam se samoinicijativno pridružilo nekoliko ekoloških organizacija, smatramo da je započeo zeleni talas osvešćivanja u Srbiji, da ekologija i patriotizam nisu suprotstavljene strane, već upravo i jedino ljubav prema svojoj domovini. Ekološke organizacije koje su nas kontaktirale prepoznale su borbu protiv zagađenja kao tiho, predano i stručno činjenje za svoju zemlju – našu Srbiju, a upravo smo mi Zeleni Srbije takav pokret koji svih ovih godina nastoji da popravi svoju kuću i učini je boljim mestom za život.

Mi znamo i hoćemo, zajedno sa Ivicom Dačićem kao Premijerom, da izgradimo modernu i ekološku bezbednu Srbiju. Hoćemo i umemo. Imamo rešenja za zemlju zelene energije bez energetskog siromaštva. Znamo kako da Srbija bude zemlja bez otpada i kako da stvorimo zemlju čiste vode i zdrave, organske hrane. Zemlju očuvane prirode i zadovoljnih građana. Zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije i Ivicom Dačićem kao budućim Premijerom, nastavićemo naporan rad na smanjenju zagađenja vazduha, a svojim ekološkim delovanjem brinućemo o javnom zdravlju naših građanki i građana. Borićemo se za dugoročne nacionalne ciljeve zasnovane na potrebama građana, za zelena radna mesta i dobrobit svakog čoveka. Niko neće moći da kopa i rudari po Srbiji bez saglasnosti naroda i bez valjane dokumentacije. Nikome nećemo dozvoliti da zagađuje našu lepu zemlju i truje naš narod.

Zeleni Srbije Vas pozivaju da nam se pridružite i da zajednički radimo na rešavanju ekoloških problema koji su prisutni u Vašoj zajednici, gradu, opštini ili selu.  Javite nam se sa idejama ili rešenjima kako da zaštitimo potok ili reku, planinu ili šumu, kako da uradimo nešto lepo za našu okolinu. Kada volimo svoje drvo, reku, kada štitimo  vazduh ili ugrožene vrste pokazujemo najlepši patriotizam koji nikoga ne ugrožava. Samo tako čuvamo i volimo našu jedinu Srbiju. Čekamo Vas da nam se javite i pridružite i da zeleni talas  preplavi svaki deo Srbije. Naša adresa kontakt@zelenisrbije.org

Zeleni Srbije”

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X