јул 24, 2024
Valjevo

Zdravstvo jače za 530 mladih lekara i najsavremenijih sanitetskih vozila

Podelite post:

Foto:Tanjug

Srpsko zdravstvo od danas je jače za još 530 mladih lekara, koji su dobili svoje zaposlenje, kao i  najsavremenijih sanitetskih vozila, od kojih je iz grada Valjeva sedam lekara dobilo zaposlenje i jedno sanitetsko vozilo najnovije generacije.

Ugovore o zaposlenju mladim lekarima na svečanosti u Palati Srbija dodelila je premijerka Ana Brnabić.

Njihovim zaposlenjem zdravstvene ustanove u Srbiji dobijaju značajno kadrovsko pojačanje, rekla je Brnabić.

Brnabić je prethodno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom prisustvovala predaji novih, savremenih, kompletno opremljenih sanitetskih vozila pojedinim zdravstvenim ustanovama.

“Ovo je ogromna stvar za srpsko zdravstvo”. Trenutno najbolja i najjača vozila su nabavljena za Domove zdravlja. Tražili smo isključivo takva vozila sa što jačim motorima. Vozila 8+1 idu svim Domovima zdravlja koji vrše transporte pacijenata od kuće do bolnice na dijlaizu. Svaki dan 1100 ljudi, rekla je Brnabić.

Kako je rečeno, ovo je najveća sanitetska nabavka poslednjih godina. Sva vozila namenjena su kako bi olakšala transport pacijenata.

Takođe, nabavljena su i vozila koja su specijalizovana za prevoz osoba koja su vezana za invalidska kolica kako bi i njima bio omogućen  bezbedan i lakši prevoz do bolnica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X