јул 27, 2024
Valjevo

Predstava za decu „Tajna bakinog tavančeta“

Podelite post:

Predstava za decu „Tajna bakinog tavančeta“ igra se u velikoj sali Kulturnog centra Lajkovac 15. marta u 10 časova. Predstavu izvodi profesionalno pozorište za decu „Teatar Talija“ iz Beograda. Komad je napisao i režirao Darko Joksimović, a osim njega igraju: Ljiljana Joksimović, Predrag Karapandžić (Jovana Belović) i Darko Joksimović.

Troje najboljih drugara (Bora-fora, Daca-faca, Neško-smeško) na bakinom tavančetu otkrivaju čarobni sanduk sa bakinim strivenim stvarima. U njemu pronalaze i čarobni štapić, kojim uspevaju da pokrenu magiju i „ožive“ stare predmete, slike i instrumente, kao i poznate dečje junake koji su se zatekli u čarobnom sanduku.

Vremenom štapić izmiče njihovoj kontroli, što stvara niz komičnih situacija. Osim brojnih songova i izuzetno duhovitog teksta, predstava sjajno komunicira sa decom i na pitak način im šalje brojne poruke o lepom ponašanju, druženju, kao i o važnosti higijene i tolerancije. Iz starog sanduke tako izlaze i „stare vrednosti“ koje su već pomalo zaboravljene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X