мај 26, 2024
Valjevo

IZBORI 2022-Koalicija MORAMO: Kandidat za predsednika prof dr.Biljana Stojković

Podelite post:

Koalicija MORAMO povodom predaje kandidature za predsednika Srbije, prof dr. Biljane Stojković, kandidata koalicije „Moramo“, Lokalni front Valjevo izdao je saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Kandidatkinja koalicije MORAMO za predsednicu Srbije prof dr. Biljana Stojković je u nedelju, 13.3.2022. godine, Republičkoj izbornoj komisiji predala blizu 11000 potpisa podrške građana, uz ocenu da se borba koja je započeta na ulici nastavlja u institucijama.  Tom prilikom, prof. dr Biljana Stojković se zahvalila građanima i grupi od 60 organizacija  koje su podržale njenu kandidaturu, među kojima je i udruženje građana Lokalni front Valjevo, uz ocenu da se borba koja je započela na ulici ovim nastavlja u institucijama.

Biljana Stojković je rođena 1972. godine u Beogradu. Završila je Zemunsku gimnaziju, a diplomirala i magistrirala na Biološkom fakultetu u Beogradu. Doktorirala je na Biološkom fakultetu, na kojem je redovna profesorka na Katedri za genetiku i evoluciju. Autorka je brojnih publikacija u međunarodnim časopisima iz oblasti evolucione biologije, kojoj je posvetila i dve knjige. Biljana Stojković je izabrana i za članicu Saveta evropskog društva za evolucionu biologiju. Radi se i o građanki koja godinama aktivno učestvuje na časnoj i ispravnoj strani u društveno-političkom životu naše sumorne stvarnosti.

Pozivamo Valjevke i Valjevce da na predsedničkim izborima 3. aprila svoj glas daju Biljani Stojković i time podrže nova i stručna lica u politici, što je veoma važan segment politike naše zeleno-leve koalicije. Podržite ženu, jer žene ne samo da imaju pravo glasa nego imaju pravo i da ih žene predstavljaju u institucijama sistema! Glas za Biljanu Stojković je glas ZA! Moramo zajedno, moramo drugačije!

Lokalni front Valjevo“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X