мај 20, 2024
Valjevo

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA STRANKE SLOBODE I PRAVDE VALJEVO

Podelite post:

GrO SSP Valjevo izdao je Saopštenje za javnost, povodom događanja oko dodele nagrade Grada Valjeva. Saopštenje SSP-a prenosimo u celosti:

Povod za ovo saopštenje su poslednja događanja oko dodele nagrade Grada Valjeva, kojima je vladajuća interesna grupacija jasno pokazala da nema granice koju neće preći, gurajući ovaj grad još dublje u blato i uništavajući sve vredno u njemu.

Nakon što je u javnost izneta informacija da se protiv jednog od kandidata za nagradu Grada Valjeva, najvišeg priznanja koje ovaj grad dodeljuje, podignuta optužnica zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovine ljudima iskorišćavanjem maloletnog lica za seksualnu eksploataciju, za očekivati je bilo da skupština grada po hitnom postupku ponovo razmotri predlog komisije za dodelu nagrade ovom licu. Umesto da to učine i komisija i zamenik predsednika skupštine krenuli su u odbranu svog predloga pozivajući se na to da je sve u skladu sa zakonom, odlukom i sa kriterijumima za izbor…

U saopštenju skupštine grada objavljenom na zvaničnom sajtu Grada Valjeva otišlo se i korak dalje pa to lice izjednačiše sa ostalim laureatima, čije nagrade niko nijednom rečju nije doveo u pitanje. Kažu nisu oni ti koji treba da sude i presuđuju… Istina, nisu oni ti koji treba da sude o krivici nekog lica jer postoji organ koji o tome odlučuje. Ali isto tako je istina da imaju odgovornost za svaku svoju odluku i za svaku poruku koju tom svojom odlukom šalju. Šta poručuju sudu svojom odlukom da najvišu nagradu Grada Valjeva ponese lice protiv koga se vodi krivični postupak? Šta poručuju maloletnoj žrtvi ovog gnusnog krivičnog dela? Šta poručuju građanima ovog grada? Koji su to kriterijumi da kao građanin zavredite ovo priznanje?

Za posao u državnom organu, javnom preduzeću ili bilo kojoj drugoj instituciji tražiće vam uverenje da se protiv vas ne vodi krivični postupak. Da dobijete najviše priznanje grada Valjeva to neće biti potrebno! Činjenica da se optužnica protiv okrivljenog lica nije još potvrđena i ne treba da bude predmet bilo kakve analize jer čim je ista podignuta očigledno je da je postupajući javni tužilac, nakon sprovedene istrage, našao da postoji opravdana sumnja da je lice protiv koga podnosi optužnicu učinilo krivično delo koje mu se stavlja na teret. Da li se to lice ako se već stiglo do ove faze krivičnog postupka, može smatrati časnim i dostojnim da ponese najviše priznanje jednog grada? Da bi dali odgovor na ovo pitanje oni koji o dodeli nagrade odlučuju moraju biti časni i dostojni ali za ovu vladajuću interesnu grupaciju to su očigledno nepoznate kategorije o čemu najbolje govore i njihova besmislena saopštenja u odbrani ove skandalozne odluke!

I na kraju moramo da konstatujemo da nijedan politički igrokaz u našem gradu nije potpun dok se u njega ne uključi i samozvana “konstruktivna opozicija“ u lokalnom parlamentu, taj svetionik časti i poštenja, koji su u dugogodišnjoj koaliciji sa čuvenim “bunga – bunga“ jagodinskim donom egzotičnog nadimka.

To su oni koji nedavno, u nastupu vrhunskog ulizištva, predložiše i najvećeg uništitelja Srbije u njenoj istoriji za počasnog građanina našeg grada! Ponovo glume “ljutu opoziciju“ mesec dana pred izbore, a šta sledi posle njih svi odlično znamo… Drugim učesnicima ovog skandala iz redova van skupštinske većine, koji su zdušno digli ruke za ovakvu odluku i dobili ovacije u skupštinskoj sali, bavićemo se nekom drugom prilikom. Uostalom, mogu i sami da se oglase i građanima objasne zašto su učestvovali svemu ovome…

Poštovani sugrađani, na aprilskom izborima im pokažimo da nas ima više i da nas svojim neznanjem, bahaćenjem, nemoralom i nedostojnošću više ne mogu vređati i ponižavati, kao i da nagradu našeg grada mogu poneti samo pošteni, časni i dostojni! Mislite o tome u narednim danima…

GrO SSP Valjevo”

U Valjevu, dana 20. 03. 2022. godine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X