април 23, 2024
Valjevo

Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, NA STOLU VAŽNE ODLUKE!

Podelite post:

Foto: buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedava sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost koja je počela u 12 časova u Palati Srbija. Na sednici se razgovara o najvažnijim aktuelnim temama.

Kako je portal „valjevonadlanu.rs “ ekskluzivno saznaje, na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost biće donete teške, sudbonosne i dalekosežne odluke vezane za KiM, odnos Srbije i Crne Gore, kao i u vezi sa krizom izazvanom ratom u Ukrajini. 

Takođe, kako je Informer juče pisao, biće donete i važne mere u vezi sa snabdevanjem Srbije naftom i gasom nakon odluke EU da sprovede sankcije za sve ruske kompanije.

Podsetimo, vlade zemalja članica Evropske unije razmatraće uvođenje naftnog embarga Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, kada se ove nedelje budu sastajali sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom na nizu samita, koji imaju za cilj da pojačaju sankcije Zapada prema Moskvi.

Moskva je upozorila da bi EU sankcije za rusku naftu mogle da dovedu do zatvaranja velikog gasovoda ka Evropi, u situaciji kada se zemlje Unije oslanjaju na Rusiju za 40 odsto svog gasa, pri čemu je Nemačka je jedna od najzavisnijih velikih ekonomija EU u tom smislu, navodi britanska agencija.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X