април 18, 2024
Valjevo

Počela izgradnja vodovodne mreže u selu Žabari

Podelite post:

Gradski „Vodovod“ počeo je izgradnju cevovoda, rezervoara i dve crpne stanice u selu Žabari. Ukupna investicija iznosi 55 miliona, od čega je iz gradskog budžeta protekle godine izdvojeno oko 20 miliona dinara.

„Planirana je izgradnja cevovoda od 4 kilometra fi 160 i 1 kilometar fi 110, takođe je planirana izgradnja rezervoara od 250 metara kubnih i dve crpne stanice. To ćemo raditi fazno i očekujemo da ćemo u narednih godinu dana završiti. Mi trenutno imamo ovde oko 200 domaćinstava koje snabdevamo sa vodom. Situacija je jako loša. U letnjem periodu kada su suše, gotovo da nema vode i po 4 – 5 dana. Pravimo uvek planove restrikcija, ali kada nema vode, onda je to jako teško. Sada ćemo povezati na crpnu stanicu Radino brdo i siguran sam da više neće biti problema“, naglasio je direktor „Vodovoda“ Ivan Filipović.

U selu Žabari postoji vrelo sa kojeg se meštani ovog sela snabdevaju vodom, ali po rečima direktora „Vodovoda“ Ivana Filipovića, vrelo je veoma promenljivog kapaciteta.
„Dakle mi ćemo sada raditi novi bazen i kao što sam već napomenuo dve crpne stanice. Povezaćemo i stanovnike koji se nalaze na području Krčmara, što je nekih 7 kilometara mreže. Time ćemo rasteretiti mionički rezervoar i deo stanovnika sa rezervoara Prskavac“, poručio je Filipović.

Kako najavljuju iz „Vodovoda“, uskoro počinju radovi i u Gornjoj Grabovici. Sredstva u iznosu od 8,5 miliona dinara su obezbeđena iz nemačkih fondova, tako da je plan da se sa crpne stanice Carić vodom snabdeju meštani Gornje Grabovice, gde ima oko 250 domaćinstava.
Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X