јун 20, 2024
Valjevo

Konkurs za banjsko lečenje i rehabilitaciju

Podelite post:

Udruženje boraca izdalo je saopštenje javnost da je otvoren kokurs za banjsko lečenje I rehabilitaciju. Saopštenje prenosimo u celosti :

“ Insistiranjem Udruženja i na instiranje Lj. Bradića ispunjeno još jedno obećanje i objavljen je  javni konkurs za banjsko lečenje i rehabilitaciju za 2022 godinu koje odobrava Ministarstvo za boračka pitanja i ministarka Darija Kisić, pomoćnica Maja Đorđević i lekarska komisija pri ministarstvu i to ratnim vojnim invalidima, cir, mrvi i porodicama poginulih boraca (po prvi put 2021 god i sada 2022 god). Potrebna dokumentacija je lekarsko uverenje ne starije od 1 god od bolesti koje se lečite, kopija Lk i kopija rešenja o statusu.

U razgovoru sa ministarkom prof dr Darijom Kisić ponovo smo pokrenuli pitanje dobijanja banja pre dve godine i na početku 2022 god i takva praksa se nastavila i u 2022 godini. Razgovor i zahtev se desio u predsedništvu Srbije koji je podržao šef kabineta predsedništva Srbije Ivica Kojić.
Ovo je odlična briga države o pomenutoj kategoroji lica jer se dobija banjska rehabilitacija u punom pansionu od 15 dana sa raznim medicinskim uslugama, salom za vežbanje, bazenom i švedskim stolom i ostalim ugovorenim uslugama.

Link konkursa;

https://www.minrzs.gov.rs/sr/konkursi/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-radi-upucivanja-na-banjsko-klimatski-oporavak-u-oblasti-boracko-invalidske-zastite-u-2022-godini

Aktivnosti u projektu Borisav Tradicije 19 koje je odobrilo Ministarstvo za boračka pitanja i program Boško koji je odobrio grad Valjevo odvija se odlično a to su besplatni pregledi, optičarske usluge sa dobijanjem naočara, fizičke aktivnosti, okrugli stolovi, podela materijala sa logom udruženja i druge radnje u programu/projekat i kroz iste aktivnosti prošao je veliki broj članova Udruženja boraca Valjevo a sa tačnim podacima izaćićemo na kraju završenog projekta.

Gvozdeni puk Valjevo i Srbije i
Udruženje Boraca Valjevo.
Generalni sekretar i predsednik Lj. Bradić”

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X