април 19, 2024
Valjevo

POČELA PREDIZBORNA TIŠINA! Šta to zapravo znači?

Podelite post:

Foto:Pixabay

Počela je predizborna tišina tokom koje je zabranjena izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata, do zatvaranja biračkih mesta u nedelju 3. aprila.

Partije, koalicije i kandidati za predsednika Republike, poslanike i gradonačelnike imali su na raspolaganju još 31. mart da ubede birače da im daju poverenje i zaokruže njihovo ime na glasačkim listićima u nedelju 3. aprila.

Šta se sme, a šta ne?

Tokom izborne tišine zabranjeni su je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Za vreme predizborne tišine su zabranjeni izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Tokom izborne tišine na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izborima.

Na sam dan glasanja, u nedelju 3.aprila od 7.00 do 20.00 dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava. Izborna tišina treba da obezbedi građanima da se sve poruke i obećanja slegnu kako bi bez dodatnih pritisaka, razmislili i doneli odluku o tome za koga će glasati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X