април 20, 2024
Valjevo

Sajam privrede zapadne Srbije“SPREG“ otvoren u Valjevu

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

Najveća regionalna sajamska privredna manifestacija, Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG 2022, čiji je Valjevo tradicionalni domaćin, svečano je otvoren danas u „Omni centru“.
Organizator sajma je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, a izvršni organizator – valjevska agencija „Gati”.

Prema rečima Jovana Grujića, izvršnog direktora sajma, 135 izlagača se našlo na ovogodišnjem sajmu na oko dve hiljade kvadratanih metara izložbenog prostora u glavnoj sali „Omni centra” i na prostoru ispred ovog objekta, što znači na ukupno oko 60 štandova, od čega je šest grupnih. Oko 70 odsto izlagača su proizvodne firme iz različitih grana industrije, zatim mala preduzeća, preduzetnici, zanatlije. Kompletan otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi, izloženi su traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika, cveće i drugo.

Ovogodišnje posetioce i izlagače SPREG- a pozdravio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i poželeo dobrodošlicu na najveću regionalnu manifestaciju.

„Poštovani izlagači i posetioci sajma SPREG, pozdravljam vas u ime grada Valjeva i želim vam dobrodošlicu u naš Grad i na 17. sajam privrede zapadne Srbije SPREG. Ovo je najveća regionalna sajamska manifestacija i pravo mesto da se posetiocima predstave proizvodi iz različitih grana industrije, da se predstave mala preduzeća, preduzetnici, zanatlije. Mi smo u godini velikih investicija i siguran sam da će dolaskom stranih investitora, ali i uz rast poslovanja preduzeća koja već godinama rade u našem gradu, Valjevo postati značajno mesto na mapi razvijenih privrednih centara. Želim svima prijatan boravak u Valjevu, a izlagačima puno sreće i uspeha u poslu“, poručio je gradonačelnik Gojković.
Kako tradicija nalaže, svečano je otvorio sajam izlagač, odnosno privrednik, a ove godine je to Dejan Stojnić, komercijalni direktor kompanije „Blist“.

„Pohvalio bih volju i istrajnost organizatora, da i u ovim izazovnim vremenima istraju i da se održi najznačajnija regionalna sajamska organizacija u Srbiji, kao i pohvale za sve izlagače koji su se odazvali. Kao i obično, ovde imamo veliki broj izlagača iz raznih sektora privrede, veliki procenat izlagača je iz sektora proizvodnje i poljoprivrede, a drago mi je da napomenem da su mahom sve firme domaćih proizvođača, što je veoma bitno. Želeo bih da istaknem važnost ovakvih tradicionalnih sajmova kao što je SPREG, u odnosu na sve druge forme predstavljanja kompanije. Bilo je pokušaja organizacije onlajn sajmova, međutim svi ti pokušaji su se neslavno završili. Na sajmovima kao što je SPREG ljudi dolaze, ostavaruju neposredan fizički kontakt, na sajamskim štandovima možete videti proizvode, direktno ugovoriti sve poslove, tako da su ovakve tradicionalne sajamske manifestacije ključne za razvoj trgovine i biznisa. Skrenuo bih pažnju i na akciju organizatora i Udruženja „Eko gerila“, na prikupljanju sadnica drveća za osnovnu školu, konstantna je posvećenost ovakvim akcijama organizatora. Želim svim izlagačima i posetiocima dobar sajam, dobru poslovnu godinu, takođe i na ličnom planu zdravlje i napredak“, naglasio je Dejan Stojnić.

Grad Valjevo će na ovogodišnjem sajmu predstaviti svoje privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu i subvencije u oblasti poljoprivrede, koje se realizuju preko preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline”.

Na 17. sajmu privredne zapadne Srbije organizovaće se i prateće manifestacije, kao što je predavanje o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija dela projekta „BudžetirAJMO” posvećenog učešću građana u realizaciji budžetskog procesa u lokalnoj samoupravi, kao i sajam zapošljavanja u organizaciji valjevske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Takođe, održaće se i nagradna igra i akcija “Štand za drvo”, a glavna nagrada će biti eko peć „Blist“. I ove godine se nastavlja prikupljanje novca za Treću osnovnu školu, prilozi za akciju „Drvo za sreću“, kako bi se obezbedilo 110 sadnica za dvorište škole.

Sajam će biti otvoren do 9. aprila 2022. godine. Ulaz je besplatan!

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X