мај 27, 2024
Valjevo

Obeležen Međunarodni dan Roma

Podelite post:

I ove godine, na zgradi Gradske uprave Valjevo viori se romska zastava, povodom 8. aprila Međunarodnog dana Roma.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je čestitao praznik svim sugrađanima romske nacionalnosti i sastao se predstavnicima romske zajednice u našem gradu.

Sa Draganom Gračaninom, izvršnim direktorom Asocijacije koordinatora za romska pitanja i predstavnicama Centra za integraciju Roma Marijom Vesić i Ljiljanom Krstić, gradonačelnik Gojković je razgovarao o položaju Roma u Valjevu.

Nakon prošlogodišnjeg susreta i razgovora, realizuju se četiri projekta koja za cilj imaju unapređenje položaja i socijalnu inkluziju Roma.

Gosti su gradonačelnika upoznali sa izazovima sa kojima se susreće romska zajednica, ali i sa rezultatima zajedničkih napora da se ovi izazovi prevaziđu. Dobijena je podrška za učešće u projektima koji se finansiraju od strane Vlade Srbije i međunarodnih organizacija.

Jedan od zajedničkih prioriteta u narednom periodu je uspostavljanje koordinatora za romska pitanja i Grad Valjevo i predstavnici romske zajednice ulažu napore da i naš grad što pre dobije osobu koja će inicirati projekte koji se bave ovom populacijom.

Bahtalo o 8. aprili!

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X