април 25, 2024
Valjevo

Udruženje„Zlatna nota“proslavilo deset godina rada

Podelite post:

Foto:valjevonadlanu.rs

Udruženja muzičkih stvaralaca „Zlatna nota“, koje okuplja tekstopisce, kompozitore, instrumentaliste, aranžere, vokalne soliste, izdavače, producente i predstavnike medija, proslavilo je desetogodišnjicu svoga rada i postojanja, koje je osnovano na dan velikog praznika Sv.Ahranđela Gavrila Bogovesnika 2012.godine. Duh Srbije sačuvan je kroz vekove, a mi se trudimo se očuvavati našu tradiciju i veru, navode iz Udruženja Nota.

Milijana Božić je i organizator kulturne manifestacije vezane za očuvanje tradicije i bogate kulturne baštine srpskog identiteta. Sarađujući i sa našim ljudima u rasejanju, veliki doprinos dala je svojim scenarijima u snimanju radio emisije srpskog radija „Mladost“ iz Švajcarske, koje su snimljene u istorijskom zdanju „Zmaj od Noćaja“  i mnogo toga.

Milijana Božić je veliki deo svoga stvaralaštva posvetila braniku tradicije, kako i navodi: „To je i moj pokušaj da savremenom čoveku, zatrpanom problemima današnjeg savremenog doba, približim nešto što je u njegovom korenu i njegovoj biti“  uz obećanje da će nastaviti svoje aktivnosti o kojima će se zasigurno još dugo slušati, zaključuje Milijana.

Za Milijanu Božić je, kako je i istakla za portal „Valjevo na dlanu“ najveća nagrada i uspeh je učešće na narodnom univerzitetu „Kolarac“ u Beogradu, gde je predstavila „svoju čaršiju, Tešnjar“ i svoju najdražu pesmu pod nazivom „Suveniri ljubavi“.

 

„Papir i olovka su moji provereni i odani prijatelji, sa kojima delim radost, tugu, razočarenja, kao i one skrivene misli i želje, svoje nemire i nesanicu.

 

Sve što sam rekla kroz svoje stihove u svojoj prvoj knjizi bio je osećaj očaranosti najlepšeg godišnjeg doba – proleća“.

 

Svoju prvu pesmu napisala je sa sedam godina. Sagovornica portala“Valjevo na dlanu“ ističe da je veliki broj njenih pesama ostao u rukopisu, jer ju je život trasirao u drugom pravcu. „Ljubav prema poeziji je ostala u drugom planu, ali ona i dalje živi u meni i čeka svoje vreme da konačno nađe svoj put i obelodanim je. Ljubitelji moje poezije i dan danas sa uživanjem čitaju te stihove“, ističe Milijana Božić.

Опис није доступан.

Do sada je sarađivala sa mnogo kompozitora, izvođača Draganom Aleksandrićem, Velimirom Jakićem, Vladom Teodosićem, Dejanom Erstom, Milanom Mijatovićem, Mikicom Jablovcem, Đorđem Marjanovićem (mladim kompozitorom iz Čačka), Vladicom Stojkovićem Srbijancem, Milenkom Božićem, Miloš Maunagom, Vesnom Rivas, Zoricom Teodosijević, Milojem Bubanjom, Todorom Maletinom, Jelenom Kalat, Mirom Škorić i Peđom, Milom Isidorović, „Noćnim leptirima“, Bokicom Rodić, Nadicom Jovanović, Milenkom Živković Draganom Despotovićem, Milijom Milićem, Milanom Simićem, Slavicom Perić, Suzanom Stojićević… i sa još mnogo njih u njenoj desetogodišnjom stvaralačkoj karijeri.

 

Na desetogodišnjici stvralačke karijere, učestvovao je veliki broj izvođača, kompozitora, tekstopisca, instrumentalista, aranžera, vokalne solista, izdavača, producenta, predstavnika medija i prijatelja Udruženja Zlatna nota.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X