јун 18, 2024
Valjevo

Kontejneri za prikupljanje kabastog otpada

Podelite post:

JKP „Vidrak“ i ove godine tradicionalno organizuje prolećnu aktivnost uklanjanja kabastog otpada u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama.
To podrazumeva postavljanje namenskih kontejnera u određenim delovima grada, gde građani mogu odložiti kabasti otpad. Planski su precizirane lokacije i datumi iznošenja kabastog otpada svake prve nedelje u mesecu, a to podrazumeva iznošenje starog nameštaja, aparata za domaćinstvo i drugih kabastih predmeta koje građani ne žele više da koriste.

“Početkom tekućeg meseca prikupljanje kabastog otpada sproveli smo u mesnim zajednicama Gradac, Popare, Stari grad, Brđani, Krušik i Oslobodioci Valjeva. Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstva, stari nameštaj, delovi sanitarne opreme, baštenski otpad od košenja i orezivanja i slično”, naglasila je direktorka JKP “Vidrak” Ksenija Badem i pozvala građane da iskoriste ovu priliku i spreče nagomilavanje krupnog otpada pored komunalnih kontejnera.
Prema rečima direktorke JKP „Vidrak“ to narušava izgled okruženja, ali i stvara probleme kako sugrađanima koji u kontejnere odlažu samo otpad koji nastaje u domaćinstvu, tako i radu JKP „Vidrak“.
U planu je da se na najkritičnijim mestima, lokacijama postave kontejneri da stoje i po nedelju dana, kao što su recimo veća stambena naselja, koja ovim planom nisu obuhvaćena, a u kojima je uočeno svakodnevno odlaganje kabastog otpada pored komunalnih kontejnera.

Foto:valjevo.rs

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X