мај 18, 2024
Valjevo

MIHAJLOVIĆ: Struja u Srbiji neće poskupeti ove godine!

Podelite post:

Foto:Tanjug

Struja u Srbiji neće poskupeti i nema razloga za brigu građana, poručila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović!

Ministarka je dodala da će naša zemlja imati dovoljno energenata, ali da je jedino i dalje otvoreno pitanje po kojoj će ceni nabavljati gas.

Naša zemlja ima dovoljno energenata – nafte, naftnih derivata, gasa i struje!

Prema njenim rečima, iako se kriza u Evropi odrazila na energetsko tržište, domaćinstva i privreda u Srbiji u ovoj ne treba da brinu, jer se poskupljenje ne planira.

 Naša zemlja ima dovoljno energenata – nafte, naftnih derivata, gasa i struje! Svakako u ovoj godini, što se struje tiče, poskupljenja neće biti. Neće biti ni problema u smislu snabdevanja, jer ćemo obezbediti svega dovoljno. Vi kada govorite o zimi morate da znate da mi cele godine radimo da bi ta zima bila dočekana kako treba. To znači količinski da imamo sve što nam treba – poručila je Mihajlovićeva i istakla:

 Podsetiću vas da se i evropsko i svetsko tržište suočava sa tektonskim poremećajima. Cene koje su bile 170 dolara na 1.000 metara kubnih sada su preko 1.500 dolara na 1.000 metara kubnih.

Ministarka otkriva i da tek sada počinju da pregovaraju novi ugovor sa Ruskom Federacijom.

 Sadašnji ugovor ističe u maju. Izvesno je i da cena gasa neće ostati kao do sada. Ozbiljno je pitanje koja je cena koju možemo da očekujemo, ona ne može da bude 270 evra kao sada, to je sigurno. Ona će biti viša, ali niko sada nije u stanju da projektuje tu visinu. Pitanje je zaista, ako govorimo o gasu, koja je ta cena – dodala je Mihajlovićeva.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X