мај 26, 2024
Valjevo

Lokalni front: Još jednom – Moramo!

Podelite post:

Saopštenje za javnost Lokalnog fronta  Valjevo:

Nije za meštane Lukavca nikakva tajna da „Eurolitijum“ (ili možda neki drugi specijalista za njuškanje po Srbiji) ponovo buši oko njihovih njiva, bašti, jagodnjaka. Tajna je to jedino za neobaveštene (nezainteresovane?) gradske službe. Službenici grada ne rade čak ni poslove koje im nalaže Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima; u Valjevu se ne vodi katastar i evidencija prijava o geološkim istraživanjima, niti se nadležnom Ministarstvu dostavljaju godišnji izveštaji o tome.

I šta građani da čine kada su gradske institucije nevidljive, kada su nadležne inspekcije slepe, gluve i neme, kada se ne poštuju čak ni sudske odluke o zabrani geoloških istraživanja pred vratima Valjeva?

Protest u Lukavcu samo je jedan u nizu događaja koji pokazuje hrabrost ljudi rešenih da stanu na put rasprodaji Srbije koja se, posle izbornog predaha i lažnih izbornih obećanja, ponovo zahuktava. Zato su Lokalni front i koalicija „Moramo“ u Valjevu još jednom na strani građana na koje nasrću pohlepni „investitori“. U četvrtak, 28. aprila, podržaćemo ih ponovo.

Njihova borba je i naša borba. Drastičan pad broja glasova dosadašnje i buduće vladajuće koalicije nedavno zabeležen u Valjevu  jasan je signal da crno-crvenoj bratiji vreme ističe.

Dignimo zato sutra još jednom glas protiv kataklizme koja preti građanima Valjeva. Za to se vredi boriti. Do pobede!

Lokalni front“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X