април 20, 2024
Valjevo

Gorivo u Srbiji poskupljuje danas za sedam dinara, vlada ograničila cene pojedinih namirnica

Podelite post:

Foto: Arhiv

Iz Vlade Srbije saopštili su da od danas , 29. aprila da će visina cene goriva za evro dizel i evro dizel premijum gorivo (BMB 95) u veleprodaji biti uvećana za po sedam dinara (60 evrocenti).

Kako se navodi iz Vlade Srbije, Uredba kojom se određuje cena goriva važiće od stupanja na snagu, 29. aprila, do 31. maja ove godine.

„Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara“, navodi se u saopštenju.

Vlada je, kako je saopšteno, ograničila cene osnovnih životnih namirnica na još 60 dana, koja se odnosi na šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T-400 i tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, ulje u pakovanju od jednog litra i svinjski but.

Na sednici takođe je doneta odluka o isplati jednokratne novčane pomoći, u iznosu od po 10.000 dinara (85 evra), zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Kako se zaključuje u saopštenju, Vlada Srbije usvojila je i Akcioni plan za period od 2022. do 2024. godine, a za sprovodjenje Programa upravljanja otpadom u Srbiji, kojim se očekuje unapređivanje sistema upravljanja komunalnim otpadom kroz povećanu stopu reciklaže, i usklađivanje regulative sa propisima Evropske unije.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X