април 19, 2024
Valjevo

Mihajlović: Struja mora poskupeti, ne zna se kada i koliko

Podelite post:

Foto/Instagram

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da struja u Srbiji mora da poskupi, ali da se još ne zna kada će to biti ni koliko će tačno poskupljenje iznositi.

Istakla je i da je neophodno da se struja štedi i da je MRE u tom smislu u poslednje dve godine radilo na projektu energetske efikasnosti upravo da bi se uštedela električna energija.

Mihajlović je naglasila da jeftine energije odavno nema ali da su se stvari u prethodnih godinu i po dana i pogoršale jer je poskupela i nafta i naftni derivati, te gas i ugalj a potpuno je i matematički i finansijski jasno da mora da poskupi i struja.

Istakla je da nije popularno pričati o poskupljenju struje, ali da to nije pitanje EPS-a, već pitanje da li će Srbija imati dovoljno energije u narednom periodu i ponovila da je neophodno da se racionalnije koristi energija.

„Ne mogu da kažem koliki će biti procenat poskupljenja, jer o tome odlučuje Agencija za energetiku, a ne Ministarstvo, ali je suština da cena bude održiva, kao i sve drugo što radimo u energetici. Takođe, jako je važno da počnemo da štedimo i racionalnije upotrebljavamo energiju, sviđalo se to nama ili ne“, kazala je ministarka.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X