мај 27, 2024
Valjevo

Konkurs za najbolju besedu „U čast srpskog zlatousta „

Podelite post:

Foto: Manastir Lelić

Eparhija valjevska raspisuje nagradni konkurs za najbolje sastavljenu besedu pod nazivom U čast srpskog zlatousta. Na konkursu mogu učestvovati učenici srednjih škola, a otvoren je do 17. juna 2022. godine.

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog, gospodina Isihija, povodom trostrukog jubileja Svetog Nikolaja ohriskog i žičkog, raspisan je nagradni konkurs za najbolje sastavljenu besedu.

Ove godine su tri velika jubileja Svetog Nikolaja Velimirovića, 140 godina od rođenja, 65 godina od predstavljenja i 30 godina od prenosa moštiju iz Libertivila u Manastir u Leliću, nadomak Valjeva.

Tim povodom, Eparhija valjevska je otvorila nagradni konkurs za najbolje sastavljenu besedu, pod nazivom U čast srpskog zlatousta. Za učešće mogu se prijaviti učenici srednjih škola. Potrebno je da su besede samostalna ostvarenja učenika. Takođe, beseda ne sme biti duža od tri kucane strane. Trajanje konkursa je od 18. aprila do 17. juna 2022. godine.

Učesnici mogu besediti na ponuđene teme: “Zlatousti propovednik Vaskrslog Hrista” (Tropar Svetom Nikolaju); zatim “Ako jezike čovečije i anđeoske govorim, a ljubavi nemam, ništa sam” (1.Kor 13, 1 – 2); i treća ponuđena tema je “Sve mi je dozvoljeno, ali sve ne koristi” (1. Kor 12, 6).

Učesnici besede mogu poslati poštom na adresu: Kancelarija za veronauku Eparhije Valjevske, Trg Svetog Vladike Nikolaja broj 1. 14000 Valjevo. Takođe, omogućeno je i elektronsko slanje na e-mail: srpskizlatoust@gmail.com.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti od protonamesnika Darka Đirđevića putem telefona 060/672-75-35, ili na e-mejl: svestenikdarkova@gmail.com.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X