мај 26, 2024
Valjevo

Lajkovac uskoro završava novu ulicu do bazena

Podelite post:

Za mesec dana biće završena rekonstrukcija Izviđačke ulice, koja vodi od glavne lajkovačke ulice do zatvorenog bazena. Na taj način će ovaj novi sportsko-rekreativni objekat dobiti reprezentativan pristup. Naime, 700 metara Izviđačke ulice imaće kolovoz širine šest metara, trotoare od behaton ploča sa obe strane puta, novu kišnu i fekalnu kanalizaciju.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković prilikom obilaska radova rekao je:
– U narednih mesec dana, ako vreme posluži, očekujem asfaltiranje kolovoza i postavljanje behatona na trotoare. Trenutno se postavljaju ivičnjaci i izmeštaju stubovi za javnu rasvetu. Vrednost radova je oko 50 miliona dinara, od čega 40 miliona finansira EPS, odnosno RB Kolubara, a ostalih 10 miliona je obezbedila opština Lajkovac iz budžeta.

 

Živković je dodao da se novi izgled Izviđačke ulice potpuno uklapa u planirano uređenje ovog dela Lajkovca, poznatog kao Vojni krug,

– Pre nekoliko meseci smo namenu Vojnog kruga od konaka do Zelene pijace, koji je nekada bio predviđen za Agrobiznis centar, promenili u komunalno-poslovne delatnosti. Izgradnjom saobraćajnice i bazena čitav zaokružujemo visinski deo Lajkovca, u kojem se nalaze sportske, kulturne i obrazovne institucije naše opštine. U planu je još izgradnja fudbalskog terena sa veštačkom travom, koji će se nalaziti između stadiona Železničara i zatvorenog bazena. Ovih dana očekujemo završne radove na Konaku Radića i Konaku Brene Mihajlović, a junskim rebalansom budžeta dodaćemo sredstva za parterno uređenja.

Konak Radića i Konak Brene Mihajlović su, zbog širenja ugljenokopa, pre nekoliko godina izmešteni iz Malog Borka u naselje Vojni krug u Lajkovcu i restaurirani. Kao reprezentativne zgrade specifične arhitekture za ruralno područje predstavljaju spomenike kulture.

PR agencija „Pristup“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X