април 25, 2024
Valjevo

Kandić: Skladištari zloupotrebom robnih rezervi oštetili državu za više od 15 miliona evra

Podelite post:

Foto: Unsplash.com

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić izjavio da je zloupotrebom robnih rezervi merkantilne pšenice zbog koje je u aprilu uhapšeno sedam skladištara, nad državnom imovinom učinjeno više od 15 miliona evra štete.

Kandić je za TV Insajder izjavio da se, prema njegovim saznanjima, za ta krivična dela i zloupotrebe ne tereti niko iz Republičke direkcije za robne rezerve.

„Ovo je klasična zloupotreba skladištara koji su koristili situaciju da je merkantilna pšenica dostigla rekordne cene na svetskim berzama, pa i kod nas, ona je duplo skuplja nego što je bila u žetvi, da su pokušali da izmanipulišu i da pred žetvu prodaju skupo pšenicu, a da je jeftinije kupe“, kazao je Kandić.

Kandić je naveo da su zloupotrebe utvrđene u vanrednoj kontroli, i da osim pšenice nije uočeno da ima drugih manjkova.

On je dodao i da je još jedan veliki trgovac iz Kolubarskog okruga pod sumnjom da je učestvovao u kreiranju nestašice šećera, tako što je skrivao šećer jer je očekivao da će na taj način cena biti povećana, i da se on tereti za skrivanje robe i izazivanje veštačkih nestašica i špekulacije na tržištu.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X