април 26, 2024
Valjevo

Vučić danas obilazi skladišta Robnih rezervi!

Podelite post:

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Skladište generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u Beogradu, da bi se uverio u stanje robnih rezervi osnovnih životnih namirnica.

Predsednik je tokom obilaska razgovarao sa magacionerima i upravom skladišta, koji su ga upoznali sa stanjem namirnica, ali i raznim sistemima koji omogućavaju da roba ne bude ugrožena, poput agregata i crpnih stanica.

– Ako sam dobro razumeo imamo 25.000 tona brašna na stanju, i oko 55.000 tona pšenice. I to je samo ono što je naše, bez proizvođača – pitao je Vučić, na šta je dobio potvrdan odgovor.

Predsednik Vučić je potvrdio da je „kriza“ sa količinama šećera bila veštački izazvana, špekulativnim radnjama valjevskog tajkuna koji je sakrio 30.000 TONA ŠEĆERA  zbog kojeg su bili prazni rafovi u prodavnicama.

– Ne postoji nijedna stvar zbog koje bismo lagali narod. Došli smo ovde da vidite kako to funkcioniše. Mi imamo više nego dovoljno šećera. Ali kada se god tako nešto dogodi, budite uvereni da su u pitanju neke špekulativne radnje. Mi imamo najnižu cenu ulja i brašna, i dolaze iz regiona da kupuju kod nas baš zbog toga – rekao je predsednik.

 

– Bilo je u „Univeru“, u „Maksiju“. Nije bilo u „Rodi“, i rekli su mi da nije bilo u „Merkatoru“. To se popunjava danas, i kad prođe dva tri dana sve će biti u redu. Ne postoje stvari zbog kojih bi mi obmanjivali javnost, i to ne može da se sakrije. Ako kažemo da imamo, znate da ćemo lakše da rešimo. To je psihološko dejstvo, i ljudi na takav način reaguju – kazao je predsednik.

On ističe da imamo čak 11.000.000 kilograma šećera, i istu količinu ulja. I to samo u državnim rezervama, ne računajući proizvođače.
Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X