9 јуна, 2023
Valjevo

Upozorenje na vremenske nepogode

Podelite post:

Foto: Arhiv

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odsek za vanredne situacije je od RHMZ-a dobio upozorenje da se narednih dana očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom. Lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme.

U petak i subotu (10. i 11. juna 2022.) padavine će se intenzivirati, pa se ponegde očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, a lokalno i više.

„Apelujemo na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal, kako ne bi došlo do rasipanja.

Najavljena količina padavina, za tako kratak vremenski period, doneće veću količinu vode koju kanalizaciona mreža neće moći da primi, tako da se očekuje zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama pa se mole učesnici u saobraćaju da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu.

Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja.

Najavljeno intenziviranje padavina može dovesti do oštećenja lokalnih i nekategorisanih puteva pa apelujemo na građane da izgradnjom veštačkih prepreka usmeravaju vodu sa gornjeg stroja puta ka kanalima za odvod atmosferskih voda“, kaže se u upozorenju Odseka za vanredne situacije grada Valjeva.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X