април 25, 2024
Valjevo

PRVACI DRŽAVE VATERPOLISTI VALISA

Podelite post:

Foto: valjevo.rs

Protekli vikend obeležio je finalni juniorski turnir prvenstva Srbije u vaterpolu koji je odigran na bazenu u Petnici, a vaterpolisti Valisa, nakon sjajnih igara, u finalnoj utakmici pobedili su ekipu Banjice (Partizan) rezultatom 12:11, i postali prvaci države u kategoriji 2003 godišta i mlađih.

Finalna utakmica bila je šlag na tortu za ovu kategoriju Valisa, a odličnom igrom pokazali su da su zasluženo najbolja ekipa u državi. Rezultat ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje jer je valjevska ekipa vodila i sa četiri gola razlike. Opuštanje nakon sigurnog vođstva (8:4) i izvesne pobede donelo je smanjenje rezultata, ali ne i da se utakmica preokrene.

U redovima Valisa najbolji pojedinac je bio Aleksandar Kovačević, juniorski reprezentativac Srbije, zlatni momak sa evropskog prvenstva, sa pet pogotka, dok je u redovima Banjice (Partizan) najbolji pojedinac bio Mušikić sa tri postignuta gola.

Šampionskom titulom u ovoj kategoriji Valis je krunisao izuzetno uspešnu sezonu. Prva ekipa Valisa je u Super ligi opstala u društvu najboljih, nedostajalo je malo i sportske sreće za ulazak u još jače takmičenje, a mlade kategorije, 2005.godište se takođe nalazi u finalu državnog prvenstva, među šest najboljih ekipa u državi, igrači 2006.godište samo igrom nesrećnih okolnosti nisu među šest najboljih, jer se igralo bez trojice bolesnih igrača, ali su igrama u Kup-u pokazali da su među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

Podsećamo da su valjevski šampioni pre finalne utakmice bili bolji od Crvene Zvezde, Vojvodine i Beograda. Pojedini klubovi verovali ili ne imaju budžete i 200 puta veće od Valisa.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X