јун 24, 2024
Valjevo

VUČIĆ OBJAVIO FANTASTIČNU VEST: Najkasnije do 1. januara PENZIJE ĆE BITI VEĆE ZA 18,2 ODSTO! Sledi i značajno povećanje minimalca!

Podelite post:

Foto:printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je najveće povećanje penzija, a sledi i značajno povećanje minimalca.

„Sada smo u najpovoljnijoj poziciji, spustili smo nivo penzija na 9,1-9,2 udela u BDP, i velika je vest da će penzioneri imati najveće povećanje penzija u ne znam koliko godina i decenija, suštinski i realno“, rekao je Vučić novinarima na obilaznici.

Naveo je da će povećanja biti u dva navrata, jedno već ove godine, možda i u oktobru, ali svakako u novembru i decembru, kao i drugo od 1. januara naredne godine, napominjući da ne govori o jednokratnim davanjima, već o povećanju penzija.

„To ukupno neće biti ispod 17-18 odsto. To je neverovatno i neočekivano u ovakvim uslovima. Penzioneri, imaćete najkasnije sa 1. januarom, povećanje penzije od 18,2 odsto, ako nam MMF u potpunosti odbori“, rekao je Vučić.

On je dodao da sutra kreću razgovori sa MMF-om.

„Mi smo svoju računicu napravili i obezbedili novac, ali nećemo da kršimo fiksalnu stabilnost, ni stabilnost zemlje. Ovo je fantastična vest za penzionere. Ove godine povećanje 9,9 odsto, sledeće 11, kumulativn 18 odsto“, rekao je Vučić.

Povećanje minimalca

– Gledaćemo da značajno povećamo minimalac, ali da to ide na teret države, to nam je oko 300 miliona evra, mi ćemo da keširamo.Očekujemo da razgovaramo i sa poslodavcima, ali da povećanje bude više od 12, 13, možada i 14 odsto.

Prosečne plate u martu očekujemo da budu preko 710 evra na nivou Srbije. Povećanje plata u javnom sektoru biće takođe dvocifreno.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X