април 19, 2024
Valjevo

Raspisan tender za dogradnju i rekonstrukciju stare škole Milovan Glišić, vrednost radova 197 miliona dinara

Podelite post:

Foto: Arhiv

Grad Valjevo je raspisao javni poziv za dogradnju i rekonstrukciju OŠ Milovan Glišić sa promenom namene objekta.

Kako se ističe u dokumentaciji vrednost radova je procenjena na 197.000.000 dinara,a radi se o poslovima koji podrazumevaju prenamenu starog objekta osnovne škole Milovan Glišić u kombinovanu dečiju ustanovu, u objektu spratnost prizemlje plus prvi sprat.

Predviđeno je izvođenje građevinsko-zanatskih radova, zatim uklanjenje postojeće stolarije, keramike, sanitarije i drugog inventara, zidarski radovi, betonski, armirački, izolaterski poslovi, kao i drugi građevinski radovi.
Pored njih potrebno je izvesti radove na elektro i kanalizacionoj mreži, završne radove i ostalo.Ponude se primaju do 14. jula .

Valjevo godinama ima problema sa nedovoljnim brojem mesta u valjevskim obdaništima. Rebalansom budžeta za ovu godinu je obezbeđen novac za prenamenu stare šeste škole u dva vrtića.

Prošle godine je ostalo neupisano oko 470 dece u valjevske vrtiće.

Samo ove godine oko 600. dece ostaće neupisano u valjevskim vrtićima, od jeseni za njih neće biti mesta u vrtićima. Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ ove godine je podneto 946. zahteva za upis u vrtić, međutim, roditelji će morati da pronađu drugo rešenje, iz razloga što nema dovoljno mesta za svu prijavljenu decu. Izgradnjom dva vrtića u „OŠ Milovan Glišić“ sa promenom namene objekta, u dva nova vrtića, gde se dobija 400. novih mesta za decu.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X