април 25, 2024
Valjevo

Za odmor u Srbiji vaučeri od 15.000 dinara

Podelite post:

Foto: Arhiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novu podršku za oko 200.000 građani, koji budu ispunili uslove, u vidu vaučera u vrednosti od 15.000 dinara da provedu odmor u Srbiji.

To je ekskluzivna vest na kojoj smo radili dugo i mnogo ćemo novca u to uložiti, rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Predsedništvu Srbije.

Vačere će moći da dobiju penzioneri – svi koji su ostvarili pravo na penziju u Srbiji i inostranstvu, nezaposleni, đaci, studenti, nezaposleni prijavljeni na biro Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade, prava na dodatak za pomoć i negu drugom licu, koji to ostvaruju po zakonu o socijalnoj zaštiti i zakonom o PIO i svi radnici čija plata ne prelazi 70.000 dinara.

„Dakle, ovo je mera za veliki broj ljudi, dakle samo za bogate i relativno bogate ovu meru nismo odobrili“, naglasio je Vučić.

Kaže da će vaučere moći da dobiju i ratni i civilni vojni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno.

Zatim oni koji imaju pravo na nakanadu za porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar gazdinstava.

„Nudimo građanima da uzmu vaučer ne kao pre u visini od 5.000 dinara, već 15.000 dinara.

Imali smo ove godine 100.000 lica koja su dobila 5.000 dinara, to je bilo 500 milina dinara, za sada dajemo tri miliajarde dinara za 200.000 ljudi po 15.000 dinara, samo da provedu deo godišnjeg odmora u Srbiji“, rekao je Vučić.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X