март 19, 2024
Valjevo

Kako do vaučera za letovanje ?

Podelite post:

Foto : Arhiv

Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara.

Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere, a 100.000 građana koji su već dobili vaučere od 5.000 dinara dobiće još 10.000.

Nove, uvećane vaučeri za odmor moguće je iskoristiti do oktobra meseca ove godine.

Prijava se podnosi na šalterima pošte Srbije. Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

Vrlo je važno da na licu mesta, svaki prijavljeni korisnik proveri tačnost navedenih podataka, budući da se naknadne reklamacije ne uvažavaju.

Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića zdravstvene i druge usluge.

Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju:

– penzioneri

– nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada

– zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara

– ratni vojni invalidi i civilni invalidi

– poljoprivrednici

– studenti

Podsetimo, juče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da letnji odmor provedu u našoj zemlji, i tom prilikom saopštio lepou vest o povećanju vrednosti vaučera.

– To radimo kako bi se ljudi upoznali sa sopstvenom zemljom, da još više zavole Srbiju. Da novac ostane u našoj zemlji. Razlog je i to što je ponovo buknuo kovid, koji se rasplamsao na Mediteranu – rekao je Vučić.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X