април 18, 2024
Valjevo

Prijem za najuspešnije poljoprivrednike iz valjevskog kraja

Podelite post:

Foto: valjevo.rs

Prijem za najuspešnije poljoprivrednike iz valjevskog kraja, koji su na ovogodišnjem Novosadskom sajmu osvojili nagrade, organizovan je danas u Gradskoj upravi Valjevo. Predsednik Komisije za poljoprivredu i selo Dragomir Vitorović je čestitao odgajivačima, čije su kolekcije ovaca nagrađene sa pet zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja. Preduzeće „Agrorazvoj“ je nagrađeno sa specijalnom nagradom za očuvanje tradicije i direktoru ovog preduzeća Dragutinu Kuzmanoviću su svi čestitali na dobrom radu u proteklom periodu.

„Vi ste ponos valjevskog kraja. Uspesi u ovčarstvu su dokaz da se u Valjevu ulaže u poljoprivredu. Poslednje tri, četiri godine budžet za poljoprirvedu je narastao sa 8 na 90 miliona dinara. Cilj nam je da se dostigne milion evra iz budžeta Grada za poljoprivredu“, rekao je predsednik Komisije za poljoprivredu i selo Dragomir Vitorović.

Prijemu najboljih poljoprivednika su prisustvovali prof. dr Cvijan Mekić sa Poljoprivrednog fakulteta, koji je bio predsednik žirija za ocenjivanje grla na Novosadskom sajmu. U ime Srpske akademije inovacionih nauka, dobitnicima je čestitao predsednik dr Marko Todorović, kao i prof. dr Miroljub Ivanović, u svojstvu predsednika Upravnog odbora ove akademije, ali i kao odbornik u Skupštini grada Valjeva.

Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović je prisustvovao prijemu, a zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić je rekao da je Grad Valjevo prepoznao potencijal koji ima valjevska poljoprivreda, a da se zahvaljujući uspešnom radu „Agrorazvoja“ sprovodi ova politika. Šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke u gradskoj Skupštini Radoica Rstić i odbornik Nebojša Tadić su čestitali poljoprivrednicima postignuti uspeh. Oni su istakli da su ulaganja u poljoprivredu sve veća i da je zadatak odbornika, ali i jedan od stubova aktuelne politike, podrška poljoprivredi. Naglasili su da će se i u buduće nastaviti sa povećanjem izdvajanja za poljoprivredu, jer su opravdana i u potpunosti realizovana sva sredstva koja su u nju uložena. Svi su se složili da hrana strateški proizvod i da naročito u vremenima koja dolaze, treba ulagati u proizvodnju hrane.

Prijemu poljoprivrednika su prisustvovali prof. dr Ognjen Maćej, dr Biljana Pavlović, direktorka JP „Polet“, inženjer Steva Marinković, kao i predstavnici preduzeća „Agrorazvoj“ Goran Marjanović i Aleksnadar Drinčević, kao i dr Radosav Vujić iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Valjevo“.

Ove godine na Sajamu poljoprivrede u Novom Sadu učestvovala su najkvalitetnija grla oplemenjene pramenke sjeničkog soja, ukupno 50 grla od šest odgajivača.

Aleksandar Stanarević – Valjevska Kamenica, velika zlatna medalja za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase, zlatna medalja za ovna sjeničke rase,  Nebojša Birčanin – Suvodanje

Obrad Kostadinović – Ravnje, bronzana medalja za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase

Dragutin Jevtić – Lukavac, zlatna medalja za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase

Dobrivoje Marjanović – Lukavac, srebrna medalja za kolekciju ovaca sjeničke rase, Zoran Petrović – Zlatarić, Nebojša Birčanin – Suvodanje.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama “Portal-valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X